Само ги чуйте! 1000 лв. глоба за родител, който до

...
Само ги чуйте! 1000 лв. глоба за родител, който до
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа“ - много поводи за срам

Само ги чуйте! 1000 лева санкция за родител, който до 1 час не прибере болното си дете от учебно заведение. Това предложи профсъюз “Образование ” към КТ ”Подкрепа ” ден преди началото на образователната година. Идиотщина или опит за попадане в новините? Медиите трябваше да ги бойкотират, само че това не стана и представители на синдиката обикалят студия в опит да защитят незащитимото. Защото става дума за явна нелепост.
Крайно време е да се каже ясно, че българските синдикати нямат нищо общо с тези по света. КТ „ Подкрепа “ се оглавява от тесногръд, самовлюбен, нагъл и самоуверен човек. В КНСБ ситуацията е малко по-кротко.

„ Мафия Синдикат “ е известна компютърна игра. В рекламата е записано, че ще преживеете страсти, действайки по разпоредбите на градската мафия, само че ще откриете доброжелателни хора и ще се борите с неприятните.

Случаят с нашите синдикати – уви – оферират страсти, само че доброжелателност все по-малко. Борба с неприятните за тях е химера.

Една от новите дефиниции за синдикализма гласи, че той е форма на социализма, която най-малко хипотетично да размени капитализма. На пръв взор идеологията на този тип синдикализъм е да се даде водеща роля на служащите и чиновниците, които да управляват синдикалната активност и да вземат участие в икономическия развой. Всъщност обаче е система, която разрешава синдикални ръководители да влизат в съдружничество и покупко-продажби с ръководството на дадена страна и даже с работодателите, от което да извлича изгоди. Лични изгоди.

Забележете: един от признаците за сходен синдикализъм е опитът синдикати да се трансфорат в политически придвижвания под лозунги за обществени придобивки. Т.е. трансформират с групи за напън. Защитата на самите членове минава на втори, трети проект или в девета глуха. Реформите към този момент не са на вниманието на сходни синдикати.

За финален път българските синдикати са говорили и организирали национална стачка през 2011г. Излиза, че от този момент насам всичко върви без спънки, тъй като сходна концепция не е обсъждана.

В Италия през 2015 година се организира национална стачка против проектите на държавното управление за икономии. Участват над 2 млн души. Същата година 300 000 банкови служители излизат на митинги.

В Чехия има няколко стачки и митинги на служителите през последните години, най-големите от които са против неприятно систематизиране бюджета.

Познанският юни, проведен от така наречен Клуб на кривото огледало още през далечната 1956 година демонстрира, че въпреки и в изискванията на социализма ползите на жителите могат да бъдат защитавани от профсъюз. 57 са убити, а доста други са ранени. Днес в отбелязване на трагичните събития вземат участие милиони поляци, сред тях и държавни чиновници.

Така вършат синдикатите/профсъюзите по света.

У нас синдикатите се разграничиха от митингите, които не престават 67 дни. Лидерът на „ Подкрепа “ си разреши квалификации за хората на площадите, които са неприемливи. Освен това будят подозрения за платена обич с властта.

В „ Ирландеца “ Чарлз Бранд разказва връзките на синдикатите в следвоенна Америка с проведената престъпност. С това сме привикнали от литературата и киното. Но обвързаности на синдикати с политическото ръководство на една страна е нещо даже по-лошо.

Кому са нужни сходни синдикати?

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР