Само фразата искаме това, или не искаме това не върши

...
Само фразата искаме това, или не искаме това не върши
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Конституцията не е лексикон

" Само фразата желаеме това, или не желаеме това не прави работа. Конституцията не е лексикон, в който пишеш какви са ти желанията. Това е нещо, коеото би трябвало да се напише и да остане да работи ". Това разяснява в парламентарните коридори Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ.

Партията към момента не е получила покана за диалози по конституционната промяна, само че също като Българска социалистическа партия желаят авансово да се срещнат с концепциите за промени. " ПП-ДБ имат сътрудник, с който да вършат конституционни промени. Едва ли ще имат потребност съответно от нашата поддръжка, само че бихме желали да забележим техните оферти. Искаме да забележим материята, по която ще разговаряхме, а не да има следващата официална среща ", добави той.

Според него президентът имал формалното право за взетото за Закона за правосъдната власт. " Това няма да промени нашето виждане и идващия път ще гласуваме по същия метод, откакто бъдат изпълнени тези формалности ", съобщи той. И акцентира, че не е хубаво в едни ръце да се концентрира цялата власт. 

Има Такъв Народ не престават да упорстват основния прокурор да бъде " лишен от тия супер сили, които тормозят всички "   и са имали оферти по какъв начин това да стане и без конституционни редакции а с " няколко елементарни дейности в пленарна зала ". Вълчев уточни и техните хрумвания за смяна на конституцията - диалог за президентска република и директно избиране на основния прокурор. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР