Само едно условие е поставил пред Българския футболен съюз (БФС)

...
Само едно условие е поставил пред Българския футболен съюз (БФС)
Коментари Харесай

Ясен Петров: В България се работи трудно, защото всички разбират от футбол

Само едно изискване е сложил пред Българския футболен съюз (БФС) новият селекционер на мъжкия отбор - Ясен Петров. Той е изискал заплатата му да бъде с 1000 лева по-висока. Това съобщи той в първото си телевизионно изявление след назначението си. Петров гостува в студиото на БТВ " Тази заран ", откакто на 14 януари от централата оповестиха, че точно той ще размени Георги Дерменджиев.

Стресът е част от специалността. Аз обичам този адреналин, който доста ми липсваше в последната година и нещо. Изключително благополучен съм, че попадам на подобен висок адреналин. Наясно съм с какво се понечвам. Всичко зависи от резултатите. Когато има резултати, нещата вървят добре. Когато няма - ясно е, че ще застана начело и ще поема отговорност. Поставих едно изискване - с 1000 лева да е по-голяма заплата. Нито едно друго изискване. Всеки желае да има резултати и положително показване. И аз желая, с мъжете, които извикахме... уповавам се да са мъже, по някакъв метод да зарадваме хората, които живеят в тази страна. Те би трябвало да имат самочувствие, да покажат нрав. Ще се опитаме да създадем едно въодушевление, да има дисциплинираност, би трябвало да е ясно какво би трябвало да се свърши. Ясно е, че няма доста време. За 6 дни би трябвало да изиграем 3 квалификации, които са доста съществени, съобщи Петров.

На " лъвовете " следва присъединяване в квалификациите за международното състезание в Катар през 2022 година. България пропусна последните 5 издания на шампионата, а в този момент е в група с Италия, Швейцария, Литва и Северна Ирландия. Първите мачове са през март 2021 година.

Петров към този момент е почнал да работи по селекцията, като следи подготовката на родните отбори за пролетния дял от шампионата. Той разкри, че скоро ще замине и за Италия, където в Серия " А " играят Валентин Антов и Андрей Гълъбинов.

Ще ни се наложи доста да пътуваме в чужбина, да пътуваме в България, да гледаме по какъв начин се показват тимовете. За всеки един, който ни " бърка в окото ", е отворена вратата за националния тим. Надявам се да бъдем затруднени в избора. В Турция наблюдавахме много тимове. В множеството тимове играят български футболисти. В " Лудогорец ", макар чужденците, има българи, които се показват на високо равнище. Контролите нямат нищо общо с формалните мачове, само че сме наясно със положението на множеството от футболистите, на които можем да разчитаме. Правим проекти да пътуваме до Италия. Там има български играчи. Предполагам, че ще се срещнем и ще беседваме. Много мощно състезание е италианското и на драго сърце, когато са в положително положение, ще разчитаме на тях. Аз съм българин и си обичам страната, и си одобрявам българските футболисти. Аз желая да забележим израстването на българските футболисти, да обикаляме, да забележим, че някой шава, съобщи той.

Петров отхвърли да е зависим на мениджърски ползи при селекцията и съобщи, че има вяра, че и предшествениците му не са се поддавали на такива.

В България се работи и се играе мъчно. Поставям се на всички сътрудници, които работят тук. Ние имаме собствен метод на мислене. Ние сме отрицателно настроени, доста сериозни, всички схващат от футбол и политика и са експерти. Играят на игри и си мислят, че е същото да ръководиш един тим. Не е същото. Тук работиш с живо хора. Не сме от хората, които поддържаме. Как да подрежда някой различен? Решенията ги взимаме ние, като екип. С мен има още трима индивида. Предстои ни доста да обикаляме. Ние ще взимаме решенията, тъй като ще носим отговорността. Няма по какъв начин да разясня дали селекционерите са се съобразявали с решенията на мениджъри. Не желая да разясня за предходните национални селекционери, тъй като съм уверен, че са дали максимума и са желали да реализират резултати. Успях да приказвам с огромна част от футболистите, които играят в чужбина. Всичко е доста положително на този стадий. Вратата е отворена за всеки един, който е в добра форма, сподели той.

Ще съумея по най-хубав метод да стимулирам нашите футболисти, които попаднат в националния тим. Това е едно от нещата, които умея. Футболистите не би трябвало да се тормозят, би трябвало да са доста стимулирани. Така го одобрявам - като огромна отговорност да носиш тази фланелка. За мен това не е единствено работа. Аз имам вяра, че имаме футболисти, с които може да свършим тази работа. Не приказваме единствено за 100% себераздаване. Те би трябвало да са умни. Ще се опитаме да вкараме концепция. Нямаме доста време. Влизаме в храма, нека имаме шанс и да се надяваме да се усмихваме, добави още националният селекционер.

Петров разкри, че е провел диалог с някогашния капитан на националния тим Ивелин Попов, който съобщи в края на 2019 година, че няма да облича повече фланелката на " лъвовете ". За в този момент нападателят е фокусиран върху възобновяване си от тежка травма. Представителите на щаба държат връзка и със селекционера на младежкия народен тим Александър Димитров.

Първият мач на България под управлението на Петров е семейството на Швейцария от международните квалификации на 25 март. На 28 март " лъвовете " посрещат Италия, а на 31 март гостуват на Северна Ирландия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР