Само едно украинско семейство е пристигнало на място, но са

...
Само едно украинско семейство е пристигнало на място, но са
Коментари Харесай

Буферният център в Елхово – 221 фургона без климатици

Само едно украинско семейство е пристигнало на място, само че са отказали настаняване
Буферният център в Елхово разполага с 221 фургона за настаняване на бежанци. Капацитетът е 1768 кревати, заяви на брифинг шефът на центъра - основен контрольор Димитър Димитров, представен в Българска телеграфна агенция. Фургоните са с размери към два на три метра. Оборудвани са с дрешник и общо четири кревати - две кревати на по два етажа. Баните и тоалетните са обособени, ситуирани в 40 фургона, отбелязва организацията.

Фургоните нямат климатици, само че сега тече социална поръчка за доставката на над 300 броя, посочи Димитров. По думите му все още няма информация какъв брой украинци ще бъдат настанени.

Изграденият през 2019 година център е очакван за настаняване на незаконни мигранти през българо-турската граница и е от затворен вид за краткотрайно настаняване. Според шефа следва промяна на статута на центъра и прехвърлянето му за краткотрайно за ръководство към Държавната организация за бежанците.

По думите му придвижването на украинските бежанци няма да бъде ограничавано. Осигурени са към 24 души обслужващ личен състав. Центърът е с денонощна защита.

До този миг единствено едно украинско семейство е пристигнало на място, само че са отказали настаняване.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР