Само една номинация за удостояване със званието Почетен гражданин на

...
Само една номинация за удостояване със званието Почетен гражданин на
Коментари Харесай

Само една номинация за „Почетен гражданин на Стара Загора“ за 2020

Само една номинация за почитане със званието „ Почетен жител на Стара Загора “ за 2020 година е постъпила до края на открития период – 1 юли, оповестяват от общинския съвет на община Стара Загора. Тя е за доктор Иван Нанев Аяров, ръководител на Народно читалище (НЧ) " Св. Климент Охридски - 1858 ", и е постъпила в края на юни от името на Съюза на националните читалища. 
Иван Аяров е роден на 27 декември 1939 година в село Рупките, община Чирпан. Той произлиза от семейство на среднозаможни и предприемчиви земеделци. Началното и междинното си обучение получава в родното си село, междинното в Техникума по ветеринарна медицина в Стара Загора, а висшето във Висшия ветеринарномедицински институт в София. От 1992-ра е определен за секретар на едно от най-старите читалища, а малко по-късно става и ръководител на културната институция, създател е на няколко книги. Носител е на Голямата премия „ Св. Климент архиепископ Одрински “ и на почетния знак „ Св. Климент Охридски “ за изключителни заслуги към читалищното дело в града, награден е като „ Заслужил родоизследовател и краевед “ от Народно събрание „ Генесология “ - Българска академия на науките, почетен е със званието „ Будител на Стара Загора “ през 2018-а от Съюза на учените в града. През тази година получава наградата „ Заслужил читалищен активист " от Съюза на националните читалища за изключителният му принос в развиването на читалищното дело в България.
В претекстовете на вносителите е посочена и 80-годишнината му. празник на Аяров. Предложението е подкрепено и от Инициативен комитет с ръководител Катя Павлова и 25 членове.
Отличието „ Почетен жител на Стара Загора “ се присъжда с решение на общинския съвет по процедурата, планувана в Наредбата за премиите и оценките. Връчва се по време на общоградското честване на Празника на града - 5 октомври. Предложението дружно с приложеното писмо за поддръжка са налични в уеб страницата на Община Стара Загора, раздел Обявления на Общински съвет. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР