Само един от обвинените лекари за източване на НЗОК в

...
Само един от обвинените лекари за източване на НЗОК в
Коментари Харесай

ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ: Само един остава с белезници от сагата с инвалидните колички и НЗОК

Само един от упрекнатите лекари за източване на НЗОК в Пловдив по скица за разпределяне на помощни средства остава в ареста, заяви Българска национална телевизия.

Д-р Ненко Василев е единственият от в началото осемте арестувани по лекарската скица за източване на НЗОК, който остава в ареста, реши Окръжният съд в Пловдив.

Според магистратите има заплаха той да извърши друго закононарушение, а също така събраните досега доказателства обосновават догатката, че е направил действията, в които е упрекнат.

Другите упрекнати Пламен Коларов и Златка Бързашка излизат под " домакински арест ". Съдът постанови " парична гаранция " в размер на по 7000 лева за останалите двама от петимата арестувани в ареста - проф. доктор Ростислав Костадинов и Веселина Николова.

Определението на Окръжния съд е дефинитивно.

До арести се стигна след взаимна акция на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Разследващите разкриха мащабна лъжлива скица с протоколи за разпределяне на помощни средства за инвалиди. Арестувани бяха осем души, измежду които петима лекари. От протоколите стана видно, че помощни средства са били изписвани даже на мъртъвци.

Водещият прокурор по делото Георги Пехливанов обясни, че схемата е станала допустима, защото частните медицински центрове имат опция за основаване на Лекарски консултативни комисии. Пехливанов съобщи, че концепцията за инспекции на всички частни медицински центрове с лекарски комисии  " заслужава внимание ".

От тази опция се е възползвал притежателят на МЦ " Медлайф " доктор Ненко Василев, който е и търговец на помощни средства и медицински произведения.

Според ръководителя на БЛС доктор Иван Маджаров спор на ползи има, но не е решен законодателно. Той добави, че в случай че виновността на лекарите се потвърди, ще бъдат лишени от право да упражняват специалността си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР