Само един мач ни дели от края на US Open

...
Само един мач ни дели от края на US Open
Коментари Харесай

Ясни са първите четири участници във финалите на ATP; Джокович изостава сериозно

Само един мач ни дели от края на US Open при мъжете, а по този метод ще изпратим и последната " мейджър " конкуренция за 2022-ра. Все отново забавните шампионати през сезона надалеч не са завършили, а огромната цел пред топ състезателите остава класиране за финалния Мастърс в Торино, където най-хубавите осем тенисисти за годината ще премерят сили сред 13 и 20 ноември. Вече даже можем да обявим, че половината участници в конкуренцията са ясни и тяхното наличие е гаранция за страховит театър. 

Рафаел Надал се нуждаеше от единствено една победа на Откритото състезание на Съединени американски щати, с цел да си обезпечи наличие в заключителното съревнование за сезона, а неговият съотечественик Карлос Алкарас също го последва, откакто надделя Яник Синер в петчасов дуел и събра нужните за задачата точки, осигурявайки си дебют в заключителния Мастърс. Интересното е, че Стефанос Циципас също си подпечата място на шампионата в италианския град, въпреки че отпадна на старта в Ню Йорк, само че гъркът отстъпва единствено на Алкарас по победи в хода на сезона и изцяло заслужава да се бори за нов трофей от финалите на ATP,  които завоюва преди три години. Каспър Рууд пък е последният играч с обезпечено присъединяване в Торино, а това е изцяло разумно, имайки поради двата реализирани финала на норвежеца в Големия шлем.

Останалите квоти занапред ще бъда разпределени, като към този момент останалите четири предварителни позиции се заемат от Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим и миналогодишния първенец Александър Зверев. Любопитна детайлност е, че Новак Джокович е едвам 15-ти в годишната ранглиста все още и изостава на близо 1000 точки от Зверев, но не би трябвало да бъде спиран от участия на съревнования до края на сезона и това му дава всички шансове да нападна влизане измежду първите осем за 2022-ра.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР