Само един кандидат е подал заявление за участие в конкурса

...
Само един кандидат е подал заявление за участие в конкурса
Коментари Харесай

Състезание с един кон за директор на общинската фирма „Екобу...

Само един претендент е подал заявление за присъединяване в състезанието за шеф на общинската транспортна компания „ Екобус – Пловдив “ ЕООД. Дружеството е основано в края на предходната година за общината да кандидатства по оперативна стратегия за доставка на 20 електробуса.

„ Кандидатът е мъж с много сериозна биография “, сбито отговори отрасловият зам-кмет Тодор Чонов на въпрос на „ Марица “ кой е кандидатът за поста. Отказа да назове името му, макар че състезанието е обществен, а срокът за подаване на молби изтече през вчерашния ден в края на работния ден.

„ Комисията ще прегледа в понеделник документите. Те са в запечатани пликове и аз не съм ги видял “, сподели още Чонов.



Зам.-кметът Тодор Чонов

Според предварителните планове, с цел да стартира активността на новата транспортна компания, са нужни над 20 млн. лв., а в този момент, с инфлацията в целия свят, тази сума несъмнено ще е още по-голяма. Общината няма тези пари, по тази причина ще написа план.

Директорът ще взима 2000 лв. месечно с главната задача да записва сдружението по Търговския закон. Заплатата ще му се заплаща от общинския бюджет, както няколко години се прави за ръководителя на печално известното сдружение „ Инсинератор – Пловдив “, учредено за изгаряне на болнични боклуци. Тази компания даже не е почнала да работи, въпреки че в оборудванията и постройката са хвърлени над 15 млн. лв..

В изискванията за състезанието за началник на „ Екобус “ е записано, че претендентите би трябвало да имат степен магистър, без да е конкретизирано за каква компетентност тапия се изисква. Така за този пост може да се опитва и доктор.

Другото изискване е пет години професионален стаж.

От претендента се желае още да показа идея за развиването на обществено дружество в развой на основаване „ Екобус Пловдив “ за 10 години напред.

В комисията са включени трима общински съветници – Златин Велев, който в предишния мандат беше зам.-кмет по превоз “, а в този момент съставлява в локалния парламент ГЕРБ, Евелин Парасков от Съюз за Пловдив и Румяна Толова от Кауза Пловдив. Румяна Толова в предходния мандат ръководеше общинското дружество „ Радостни обреди “, само че след локалните избори избра да бъде съветничка.

И съветниците не знаят кой е този мистериозен претендент.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР