Само един е кандидатът за управител на Специализираната болница за

...
Само един е кандидатът за управител на Специализираната болница за
Коментари Харесай

Само един кандидат за управител на Белодробната болница в Перник

Само един е претендентът за шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания в Перник. Това излиза наяве от междинните резултати от състезанието за поста, оповестени на страницата на Министерство на здравеопазването.

Единственият участник е някогашният регионален шеф доктор Симеон Василев Симеонов, който управлява лечебното заведение и сега до осъществяване на конкурс.

Той бе назначен на поста през октомври 2022 година от сегашния длъжностен здравен министър доктор Асен Меджидиев, откакто тогавашната шефка на болничното заведение Величка Кадийска подаде оставка.

Досега доктор Василев е минал сполучливо през инспекцията за сходство на документите си и е показал идея за развиване на лечебното заведение, получила оценка над 4,50.

Предстои и последният, трети стадий от състезанието – събеседване с комисия. В случай, че оценката от събеседването дружно с тази от концепцията също е над 4,50, доктор Василев ще оглави Белодробната болница в Перник с постоянен мандат.

Междувременно пък МБАЛ Смолян попълни управлението си, като в Съвета на шефовете като представител на страната ще влезе Ваня Величкова, която беше единствен претендент за поста и завоюва състезанието.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР