Само един човек може да ми предложи да стана министър

...
Само един човек може да ми предложи да стана министър
Коментари Харесай

Росен Желязков: Историите за афера между мен и Румяна Бъчварова датират от няколко години

Само един човек може да ми предложи да стана министър - министър председателят Бойко Борисов. Лесно взех решението да стана министър. Понякога човек би трябвало да пренебрегне личните си улеснения и зоната на комфорт, тъй като го убеждават със мощни доводи и причини. До този миг не ми е предлагано да заема министерски пост. Ивайло Московски бе извънредно сполучлив министър. Ние се познаваме към този момент повече от 10 години и сме работили сме извънредно близко. Не мога да разясня претекстовете му за оставка.

Това сподели в утринния блок на БТВ новият министър на превоза Росен Желязков. "Това, от което мисля, че разбирам, е мениджмънт и ръководство на човешкия фактор. Не мисля, че в министерството има пожари за гасене. Трябва по-добра съгласуваност и взимане на решения. Това е проблем за цялата държавна администрация. Вчера министър-председателят Бойко Борисов самичък даде отговор за какво Александър Манолев не е станал министър. Не мога да давам отговор вместо него. Не мога да разясня думите му, че някой се е уплашил от него. Нямам визия. Процесите се развиха доста бързо. Буквално за ден-два. Румяна Бъчварова е шеф на политическия кабинет на премиера. Вчера господин Борисов разяснява и тази тематика. Ако той не знае с какъв шеф на кабинета работи, кой различен да знае? Историите за спекулация сред мен и Румяна Бъчварова датират още от времето, когато тя стана министър на вътрешните работи. Тогава офанзивата бе против нея, а в този момент приказваме за едно разкалване против мен. Всеки, който е в обществения бранш, не е застрахован да бъде обект на подправени вести и клюки. С Румяна Бъчварова сме работили близо 4 години в първия кабинет на Бойко Борисов. Имахме доста добра съгласуваност. Сега не сме коментирали тази тематика. Това е една претоплена гозба ", безапелационен беше Желязков.

"Не желая да разясня тематиката "Костинброд ". Това е затворена страница за мен. Няма предпочитание за реваншизъм. Преминал съм през всички правосъдни равнища и там истината е казана и потвърдена ", разгласи новият транспортен министър.

"Не мога да кажа дали съм удовлетворен от шефа на БДЖ. Не съм разговарял с него. Тепърва ще се срещам и организирам разговри с мениджърския екип. Не мога да приказвам в този момент за кадрови промени. Към 2009 година БДЖ е имало 900 млн. лв. отговорности, които в този момент са изплатени. Не мисля, че можем да приказваме за разруха в това състояние. Проблеми в БДЖ има и решението им е един от главните цели на кабинета в бранш "Транспорт ". Другият е концесията на Летище "София ". Лично мое предпочитание и цел да се оправя с казуса на сигурността по пътищата. Ивайло Московски свърши доста работа и се надявам да я продължа ", приключи Желязков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР