Само един час поработи Народното събрание, но за това време

...
Само един час поработи Народното събрание, но за това време
Коментари Харесай

Най-видният полковник седна в скута на Пеевски: Първи сблъсък Възраждане - Величие

Само един час поработи Народното събрание, само че за това време беше освободен като народен представител Христо Иванов, Има Такъв Народ даде поръчка, че ще търси конституционно болшинство за поправяне на " нездравословните промени " в главния закон, а " Възраждане " и " Величие " влязоха в първи пленарен двубой.

Лютият скандал сред двете обединения със подобен политически профил избухна около избора на краткотрайна комисия, която да създаде нов устав на Народното събрание. Залата избра 14 депутати и Анна Александрова от ГЕРБ за ръководител. Александрова обаче получи поддръжката и на 13 депутати от " Величие ", наред с тези от Движение за права и свободи и трима от ПП-ДБ, до момента в който кандидатурата на " Възраждане " за поста - Цвета Рангелова не събра толкоз гласове.

Това предизвика Цончо Ганев да премине в офанзива. Зам.-председателят на " Възраждане " незабавно направи прочит на резултата със заключението, че водачът на най-новата парламентарна групировка, Николай Марков, небрежно е пристанал на Делян Пеевски.

" Благодарение на техни величества, избрахте дружно с Движение за права и свободи и с ГЕРБ ръководител на комисията ", съобщи след вота Цончо Ганев. " Да кажа на най-видния подполковник, че той седна преди малко ритуално в скута на Пеевски и го обслужи ", добави той. Ганев разгласи, че " Величие " са краткотраен план. " Нещо повече - една част от вас сте фракция, по тази причина времето ще ви отсее ", провикна се депутатът от " Възраждане ".

Предизвикана да отговори, на трибуната застана Виктория Василева от " Величие ". Тя се опита да стартира персоналното пояснение, като наранена от думите на Ганев, само че откъм местата на " Възраждане " се чуваха реплики на всеослушание. Все отново, въпреки и саботирана от виковете на депутатите на Костадин Костадинов, Василева съумя да каже, че партията му си разрешава да наскърбява и да прави неприемливи внушения.

" Г-н Ганев, никой не ви е назначил за честен коректив. Нямате право да обиждате ", обърна се към него Василева, която е измежду главните фигури на " Величие ". Тя установи, че държанието му показва безочливост и безсрамие.

" Не влизайте в ролята на честен коректив, никой не ви е назначил за подобен ", повтори от микрофона Василева посред подвикванията на " Възраждане ". " Демонстрирането на безочливост и на безсрамие не ви прави нито по-добри, нито по-компетентни в това Народно заседание ", заключи тя.

Костадин Костадинов възрази, че Василева няма право на персонално пояснение в тази ситуация и направи забележка на председателката Рая Назарян, че й го е разрешила. " Не е добре още във втория ден да се нарушава правилникът по подобен метод ", обърна се той към Назарян, която пък разгласи, че заради привършване на дневния ред закрива съвещанието.

Така, единствено за час, само че със сгъстени пристрастености, 50-ото Народно събрание завърши третия си работен ден и финален за работната седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР