Само две седмици преди смъртта си Стивън Хокинг е завършил

...
Само две седмици преди смъртта си Стивън Хокинг е завършил
Коментари Харесай

Sunday Times: Стивън Хокинг на смъртния си одър направи последното си предсказание за края на света!

Само две седмици преди гибелта си Стивън Хокинг е приключил последното си проучване, което разкрива по какъв начин да потвърдим Мегавселената и да предскажем края на света. Мегавселената е доктрина, че нашата галактика е просто част от доста други, породени от Големия гърмеж.

Документът, който довършва на смъртното си легло, преглежда концепцията, че можем да измерим други вселени, употребявайки детектор на галактически транспортен съд. Ако това доказателство е било намерено до момента в който Хокинг е бил жив, може би е щял да завоюва Нобелова премия - нещо, което той в никакъв случай не съумя да реализира.

Томас Хертог, който е съавтор на книгата 'Smooth Exit from Eternal Inflation' споделя пред Sunday Times, че Хокинг постоянно е бил номиниран за Нобелова премия и е трябвало да завоюва. Сега това в никакъв случай няма да се случи.

Хертог твърди, че той и Хокинг желали да възприемат концепцията за мегавселена и да я трансфорат в " тестваща научна рамка ".

Въпреки това новаторските проучвания допускат, че съществуването на Земята ще избледнее в тъмнината, когато звездите изчерпат силата си.

Идеята, че в последна сметка ще изчезнем в тъмнината, продължава да е противоречива с космолозите, в това число професор Нийл Турок, шеф на канадски университет, който е комплициран, за какво Хокинг намира точно тази концепция за забавна.

От друга страна, обаче, някои учени стигат до заключението, че работата на Хокинг може да бъде пробивът, от който учените се нуждаят.

Това е значимо значително, тъй като е първата доктрина, която може да бъде тествана.

Карлос Френк, теоретичен професор, се съгласи, че преди този момент е било невероятно да се мерят други вселени.

Тя намира концепцията на Хокинг за завладяваща и че тази негова последна работа ще остави своя отпечатък върху фоновото излъчване, проникващо в нашата галактика.

Френк твърди, че намирането на доказателства за други вселени може изцяло да промени нашето усещане за мястото ни в космоса.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР