Само два дни след като Фейхоо се провали в опита

...
Само два дни след като Фейхоо се провали в опита
Коментари Харесай

Испания още няма редовно правителство. Kралят започва нов кръг консултации

Само два дни откакто Фейхоо се провали в опита си да застане отпред на новото държавно управление, кралят ще одобри през днешния ден водачите на всички парламентарно показани политически партии на диалози, съобщи БНР. 

 

Предишният кръг от съвещания при беше в края на август и след тях номинацията получи водачът на Народната партия, откакто групировката завоюва предварителния парламентарен избор на 23 юли.

 

Сега упованията са, че - ръководител на Испанската социалистическа работническа партия и сегашен министър председател, ще получи мандата. Неговата партия е на второ място по брой на получени гласове на. Заедно с съдружния си сътрудник - Политическото придвижване " Сумар ", към този момент даже водят договаряния с по-малките обединения в Конгреса в търсене на поддръжка. 

 

След края на сегашните съвещания монархът ще заяви на ръководителя на Народното събрание Франсина Арменгол на кого ще връчи мандата. Той би трябвало да бъде гласуван до 27 ноември. Ако не получи задоволително поддръжка, се отива на нови избори, които ще бъдат на 14 януари, като 2 дни преди този момент - на 12-и - би трябвало да завърши и съкратената предизборна акция.

 

Предсрочните парламентарни избори в Испания се организираха през юли, откакто тогавашният министър председател - социалистът Педро Санчес, съобщи, че е решил да разпусне Народното събрание и да свика предварителни избори на 23 юли. Като причина посочи, че по този метод поема цялата отговорност за загубата на партията му на провелите сме в края на май 2023 година районни и общински избори.

 

Испанците гласоподаваха на 23 юли 2023 година на предварителни парламентарни избори, на които решаваха дали да дадат нов късмет за ръководство на социалистите, ръководени от Санчес, или да гласоподават доверие на десницата, ръководена от Алберто Нюнес Фейхоо.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР