Само два дни останаха до второто издание на Outdoor &

...
Само два дни останаха до второто издание на Outdoor &
Коментари Харесай

Боян Петров открива Outdoor and White Water Fest тази събота в Кресненското дефиле

Само два дни останаха до второто издание на Outdoor & White Water Fest, фестивал на рисковите спортове и дейния отдих в Кресненското дефиле.

Двудневното събитие ще се организира в събота и неделя – 31 март и 1 април в Център за завършения и рафтинг Адвенчър Нет на брега на р. Струма. По остаряла традиция, с провеждането му в последния уикенд на март, рафтинг и каяк сезонът се афишира за публично открит.

Началото на Outdoor & White Water Fest ще бъде обещано тъкмо в 10 ч. на 31 март от специфичните посетители от Община Кресна и обичаният в цяла България планинар Боян Петров, който за втора поредна година ще насочи значими послания за провокациите пред развиването на туризма и опазването на природата в района. В този подтекст, Димитър Куманов от рибарски клуб „ Балканка “ ще насочи вниманието към проблемите на реките и речните екосистеми и р. Струма в частност.

Официалната част ще закрие мъжка фолклорна група “Синаница “, с красиви песнопения от пиринския край.
От 11 ч. ще започват рафтинг и каяк интензивностите, с които всяка година се отбелязва пролетното прииждане, първото от които е обичайна регата на всички рафтинг клубове на река Струма.

От 13 ч. ще се организира и демонстрационно втурване, в която всички осмелили се да скочат в лодките ще осъществят първото си алегорично рафтинг премеждие в пролетното пълноводно корито на Струма.

С уъркшоп по оказване на първа помощ на Български юношески Червен кръст – Благоевград от 12 ч пък ще стартира и програмата на разнообразните интензивности, включващи надпревари по слаклайн, катерене за деца, лонгборд, хвърчене с парапланер, колела. Вечерта ще е отредена на обичайното празненство с музикална сцена, на която ще се качат DJ Vankata The Turntablist и група Faces.

Специален къмпинг на територията на Адвенчър кемп ще подслони искащите да разпънат палатки, а който не има лична, ще може да наеме една от палатките Hannah в обособения ъгъл на магазини „ Стената “. Пъстрите хамаци от Айляк Хамак ще допринесат в допълнение за слънчевото въодушевление във фестивалната локация.

Предвидена е и експо зона, в която посетителите ще могат да прегледат спортна екипировка от магазини „ Стената “, каяк съоръжение от „ Воден небосвод “, авантюристичен стратегии от Nomad Team, аксесоари за планина и къмпинг от ТОТЕМ и инфо ъгъл на Община Кресна.

През целия ден искащите да разнообразят водните интензивности с нещо друго ще могат да се забавляват с лонгбордове, слаклайн, мини стена за катерене, полети с парапланер, колела чартърен.

За дните на фестивала е очакван и проведен транспорт с мини бус по околните местоположения в района, където нормално отсядат гостите, които не нощуват в къмпинга – Кресна, Стара Кресна, Симитли, Банско, Сандански. Ще има и възожност за двупосочен транспорт от и до София. За контакт и повече информация - Кирил Георев, тел. +359898645980, www.getabus.bg
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР