Само два дни хубаво есенно време остават до началото на

...
Само два дни хубаво есенно време остават до началото на
Коментари Харесай

Зимата ни връхлита след броени часове със студ и сняг не само в планините

Само два дни хубаво есенно време остават до началото на следващото захлаждане. От събота ни чака сензитивно захлаждане, дъжд, а в планините - сняг, предвижда dir.bg.

Днес преди обед времето ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Ще бъде топло за октомври, с температури от 21 до 26 градуса, в западната част на Дунавската низина до към 27.

В следобедните часове облачността ще се усилва, изначало над северните региони. Ще духа слаб вятър от запад.

През нощта облачността ще се усилва до забележителна в утринните часове в петък.
Минималните температури сутринта ще бъдат високи, от 10 до 15 градуса.
През деня дневните ще са от 21 до 27, като най-високите стойности ще бъдат измерени в източната половина на страната, където ще духа до сдържан вятър от юг.
Облачността ще бъде забележителна, само че в по-голямата част от страната към момента най-вече междинна и висока.

Привечер, изначало над северозападните региони, ще стартират валежи от дъжд, които до обед в събота ще обзет по-голямата част от страната.

От северозапад ще нахлува леден въздух и валежите над 1400-1500 метра ще бъдат от сняг, като по високите елементи на планините ще се образува и краткотрайна снежна завивка.

Дневните температури ще бъдат много ниски, от към 6-8 градуса по високите полета на запад до 12, 14 по Черноморието.

При увеличение на интензивността на дъжда, дъждът ще минава в влажен сняг и по високите полета на Западна България, в това число в регионите на Перник, София, Трънско и Драгоман.

Умереният и мощен вятър ще усилват чувството за студено време. През нощта валежите ще продължат, като в утринните часове над Западна България ще стопират.

Над източните региони ще превалява с спирания и в неделя и едвам в ранните часове на понеделник ще стопират и там.

Дневните температури в неделя ще се покачат малко, само че ще остане студено за началото на октомври. Стойностите им ще бъдат от към 10, 11 по високите полета на запад и в североизточните региони, до 16, 17 градуса в западната част на Дунавската низина. Там облачността ще се раздира и ще намалее.

През почивните дни планините ще бъдат рискови за туризъм. Ще бъде студено, доста прохладно, със мощен, по билата плевел северозапад-северен вятър. В ниските елементи ще вали дъжд и влажен сняг, а в междинните и високи -сняг, като над 1700-1800 метра температурите ще са негативни през по-голямата част от денонощието.

В понеделник облачността ще бъде променлива, като ще има и слънчеви шпации.

Ще остане прохладно, с сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен северозападен вятър.

Минималните температури ще са от 4 до 10, а дневните от 12 до 18 градуса.
Във вторник минималните ще останат без смяна, с денем ще се затопли едва и оптималните стойности ще бъдат от 14 до 20 градуса.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР