Само допреди едно-две поколения свързвахме училището най-вече със сграда със

...
Само допреди едно-две поколения свързвахме училището най-вече със сграда със
Коментари Харесай

Училище в джоба

Само допреди едно-две генерации свързвахме учебното заведение най-много със постройка със стаи, цялостни с тежки чинове и черни дъски. Днес тези здания към момента имат значимо значение, само че учебното заведение като че ли е на всички места към нас - с всичките познания, налични свободно в интернет и даже цели лекционни курсове на водещи международни университети, които можем да си свалим гратис и изцяло законно.

Хората, които имат предпочитание да учат, откриха, че разполагат с цялото познание на света, само че също и че нямаме задоволително време.

Едно решение на този проблем е да учим в придвижване - до момента в който се намираме в задръстването, в метрото или да вземем за пример на опашката в магазина. Редица потребни мобилни приложения разрешават да учим в разнородни области през своя телефон или таблет. С тяхна помощ можем да усвоим нови езици, програмиране, математика и още доста други неща - когато пожелаем и без значение къде се намираме. Всичко, което ни е нужно, с цел да стартираме, е предпочитание. Ето и самите приложения:
ЧУЖДИ ЕЗИЦИ
Изучаването на непознати езици е потребно и забавно, само че от време на време може да бъде и предизвикателно. За да реализираме положителни резултати, би трябвало да отделим задоволително време и старания, да следваме качествени курсове и да практикуваме постоянно. Но по какъв начин да създадем това, когато имаме заето всекидневие, малко свободно време и стеснен бюджет? Отговорът е елементарен - благодарение на мобилните приложения за учене на език.

Те оферират разнообразни способи и запаси за проучване на непознати езици и могат да оказват помощ за възстановяване на речта, писането, четенето, слушането и граматиката. Освен това дават и опция за връзка с естествени носители на езика и усвояването на достоверна лексика и словосъчетание. Етo и някои образци:
Duolingo
е едно от най-популярните приложения за проучване на непознати езици. С него можем да изберем измежду повече от 30 езика и да следваме персонализирани уроци, които са приспособени към нашето равнище и цели. Приложението употребява игрови детайли, които вършат ученето занимателно и стимулиращо. Можем да се състезаваме с други консуматори, да получаваме награди и да отключваме нови равнища, както и да развиваме уменията си за говорене на разнообразни тематики като мода, бизнес и други
Memrise
е приложение за проучване на лексика, което употребява научно потвърдени способи за запомняне. С него можем да учим думи и изрази от разнообразни езици като британски, немски, френски, испански и други посредством асоциации, повторения и подтекст. Приложението съдържа видеоклипове с естествени носители на езика, които ни оказват помощ да усвоим достоверното наречие и интонация. В Memrise можем също да следим своя напредък благодарение на статистики и награди, както и да упражняване езика с други консуматори на приложението.
HelloTalk
е мобилно приложение за езиков продан, което ни свързва с естествени носители на разнообразни езици по целия свят. То дава опция да практикуваме речта, писането и слушането си посредством текстови, гласови и видео известия. Освен това HelloTalk има вградени функционалности за промяна, превод и транслитерация, които ни оказват помощ да подобрим граматиката и изговора си.
Worddio
е българско приложение, което комбинира метода на флашкартите с този на аудио възприемането и оказва помощ с обогатяването на езиковия ресурс. То употребява и изкуствен интелект за основаването на персонализирани стратегии за образование. Предлага над 270 000 думи и изречения, записани на 34 езика от истински носители на речта. Ако се спрете на него, приложението ще ви предложи разнородни уроци и интензивности, които ще ви оказват помощ да подобрите вашата лексика, граматика и наречие.
Busuu
предлага курсове на 12 разнообразни езика с интерактивни езикови уроци, описи с речници и уроци по граматика, както и опция за диалог с естествени носители на езика, които дават противоположна връзка за обучителния прогрес и информация, обвързвана с културата на тяхната страна. Приложението има безвъзмездна версия, както и премиум версия с спомагателни функционалности.
ПРОГРАМИРАНЕ
Мобилните приложения за образование по програмиране оферират уроци и задания, които оказват помощ на потребителите да научат основите на създаването на програмен продукт. Тези запаси могат да оказват помощ за възстановяване на логическото мислене, алгоритмичните умения, синтаксиса и дизайна на кода. Също по този начин, те дават опция за процедура, тестване и премахване на софтуерни неточности.
SoloLearn
е едно от най-хубавите приложения за програмиране, което има курсове за езици като C, C++, Java, JavaScript, PHP, Python, Ruby, Swift и други Мобилният app дава интерактивни уроци, куизове, задания и планове за всеки език. Обучаващите се в него могат да се конкурират и да си поддържат връзка с други консуматори. SoloLearn е безвъзмезден за потребление, само че има и система за заплатен абонамент.
Grasshopper
е приложение за проучване на JavaScript, което предлага съществени и напреднали концепции за този известен език за програмиране. Приложението употребява занимателни пъзели и анимации, с цел да помогне на учащите се да научат синтаксиса и логиката на JavaScript. Grasshopper разполага с богата 3D библиотека за визуализация на данни и основаване на графични планове.
ДРУГИ НАУКИ
Мобилните приложения могат да бъдат правилни помощници за всеки, който желае да усъвършенства математическите си имения (Mathway, Photomath, DragonBox), знанията си в разнообразни научни дисциплини, като биология, химия, физика и астрономия (Brilliant, Science360 и The Elements), както и да се развива в региона на изкуството, културата и историята (DailyArt, Гугъл Arts & Culture и Star Walk 2), личностното развиване (Headspace, Skillshare) и други.

Други забавни приложения, на които си заслужава да обърнете внимание, са: LinkedIn Learning, съдържащо видео уроци по разнообразни професионални умения, edX - с безвъзмездни онлайн курсове от най-хубавите университети и институти, Yousician - приложение за образование по музика, предлагащо интерактивни уроци по китара, пиано, бас, укулеле и пеене и доста други.

Без значение дали желаете да учите програмиране, непознати езици или нещо друго, можете да си инсталирате и някоя от следните цялостни платформи за образование като Udemy, Khan Academy, Coursera и други Те не са фокусирани само в една област, а обгръщат разнообразни сфери. Такава е да вземем за пример платформата за онлайн образование
Udemy
която предлага курсове по хиляди тематики, в това число бизнес, разработка на програмен продукт, личностно развиване и други В нея има всичко - от някой от най-популярните модерни области на образование, като направа на WordPress уебсайт или SEO оптимизация, до по-екзотични сфери като източни бойни изкуства, бактериология или по какъв начин да се научим да свирим на хармоника.
Khan Academy
е гратис приложение, предлагащо уроци по разнообразни тематики, в това число математика, просвета, история, стопанска система и други Приложението употребява новаторски метод, даващ опция на учащите се да напредват със свое лично движение и да уголемяват знанията си в разнообразни области.
Coursera
предлага онлайн курсове от водещи университети по целия свят, измежду които Харвард, Станфорд, Мичигански, Колумбийски университет и други След сполучливото довеждане докрай на курсовете платформата издава документи и дипломи, което може да бъде скъп актив при търсене на работа или при кандидатстване за университетски позиции.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР