Само дни след започване на публична вражда с Джо Байдън

...
Само дни след започване на публична вражда с Джо Байдън
Коментари Харесай

Американската криза на Бенямин Нетаняху

Само дни след започване на обществена омраза с Джо Байдън — самопровъзгласил се за ционист — Бенямин Нетаняху се обърна за поддръжка към идната най-мощна мощ, подкрепяща еврейската страна във Вашингтон: израелското лоби.

В малко, само че очебийно послание към Комитета по публични въпроси на Американския Израел предходната седмица той отхвърли всеки укор, насочен от президента на Съединени американски щати: че израелската войска е умъртвила прекалено много цивилни в опитите си да победи Хамас; че Нетаняху наранява Израел, като попречва основаването на палестинска държава; и че израелският министър председател би трябвало да разреши на умерената и световна палестинска власт да ръководи Газа.

„ Не можете да кажете, че подкрепяте правото на Израел да съществува и да се пази и по-късно да се противопоставяте на Израел, когато упражнява това право “, сподели Нетаняху, имайки поради многократните претенции на Байдън да отсрочи плануваната атака в Рафа, южния завършек на линията Газа. „ Не можете да кажете, че подкрепяте ц...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР