Само ден след началото на пролетта, зимата отново дойде в

...
Само ден след началото на пролетта, зимата отново дойде в
Коментари Харесай

Снежна блокада: Задръствания в София, затруднено движение по магистралите и инциденти по пътищата на страната


Само ден след началото на пролетта, зимата още веднъж пристигна в страната. Сняг вали съвсем на всички места, най-много в Северна и Западна България, дъжд и влажен сняг вали в останалата част от страната.

За през днешния ден е разгласен оранжев код в 18 области на страната поради значителни снеговалежи, ще има и навявания. Снегът натрупа още през нощта и множеството региони осъмнаха със снежна завивка сред 5 и 10 см. Температурите на открито са сред минус 3 и 2 градуса, а преваляванията се усилват. През деня ще продължи да натрупва, като в някои региони снежната завивка ще доближи и надвиши 30 см.

В Бургаско жителите на село Дебелт се готвят за евакуация поради преливащата река Средецка, чието равнище е достигнало сериозни стойности в последните дни. Продължават да са високи равнищата на язовирите и в Северозападна България, ситуацията се следи, някои от тях се изпускат следено. Министърът на стопанската система Емил Караниколов заяви тази заран, че от 6000 язовира, проблематичните са 131.

Временно е лимитирано придвижването на коли по редица пътища в страната поради снегопочистване.

Обилният снеговалеж провокира опашки и произшествия на пътя за Гърция.

Затруднено беше придвижването по автомагистрала „ Струма” край Дупница.

Около 8 ч сутринта стана и първата злополука на към момента непочистения път Е-79 преди разклона за Рилския манастир. Шофьор на джип не съумя да спре и се удари в камиона пред него.



Превантивно затвориха прохода Предела за камиони.

Пътят Кюстендил – Дупница също беше затворен за камиони, които се отбиват край шосето.

На автомагистрала „ Струма” пък пламтя кола.



Временно е лимитирано придвижването на всички коли в посока София на Автомагистрала "Люлин " заради снегопочистване. Шофьорите на леки коли да употребяват обходен маршрут по път I-1 Владая - София. В посока Перник на Автомагистрала "Люлин " е лимитирано придвижването на товарни коли над 12 тона, трафикът на коли до 12 тона е без ограничаване. Товарните коли е належащо да изчакват на място. Ограничено е придвижването на товарни коли над 12 тона по път II-84 Велинград – Якоруда.

Движението на транспортни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета е лимитирано по път III-842 Юндола – Белово. Обходен маршрут: Белово - Варвара - Велинград - Юндола. Ограничено е придвижването на товарни коли над 12 тона през проход Предел заради изобилен снеговалеж и снегопочистване.

Във връзка с преваляванията от сняг в София над 130 снегопочистващи машини правят обработки със смеси против замръзване. От нощта работата продължава.

Екипи на почистващите компании обработват със смеси против замръзване в съвсем всички региони на Столична община предпочитано улици и булеварди, по които се движи градския превоз и съществени улици в кварталите, както и рискови и стръмни сектори. Извършва се и ръчно разчистване на прилежащите площи към спирки на градския превоз, подлези и тротоари.

Към момента градският превоз се движи при зимни условия по всички направления.

Наложи се пасажери да бутат закъсали рейсове.



При нужда за разчистване на пътни платна е допустимо краткотрайно затваряне на пътни артерии благодарение на екипи на Пътна полиция и „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община.

Столична община приканва водачите да карат единствено с коли, оборудвани за придвижване при зимна конюнктура и да бъдат деликатни да се движат със съобразена скорост. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР