Само ден, след като заведе над дузина дела срещу Binance,

...
Само ден, след като заведе над дузина дела срещу Binance,
Коментари Харесай

Нов удар срещу криптосферата в САЩ: На мушката е Coinbase

Само ден, откакто заведе над дузина каузи против Binance, американската Комисия по скъпите бумаги и тържищата (SEC) разгласи аналогични дейности против друга от най-големите крипто тържища - Coinbase. компанията ръководи своята платформа за търговия с криптоактиви като нерегистрирана национална борса за скъпи бумаги, брокер и клирингова организация.

Случилото се незабавно удари по акциите на компанията, която, за разлика от Binance, е търгувана на борсата.

Детайли : Според SEC Coinbase са натрупали милиарди долари в интервала от 2019 година досега посредством обезпечаването на опция за противозаконна покупка и продажба на скъпи бумаги под формата на криптоактиви. В същото време, вложителите са били лишени от разнообразни изискващи се от наредбите отбрани, не са спазвани условията за водене на документи и липсват гаранции против спор на ползи.
 13 тежки US обвинявания против Binance
13 тежки US обвинявания против Binance

Комисията по скъпите бумаги и тържищата твърди, че платформата заплашва парите на вложителите

Комисията също по този начин упреква Coinbase, че не е записала предлагането и продажбата на своята стратегия за т.нар staking, т.е. доказателство за залог. Този развой разрешава на потребителите да вземат участие във верифицирането на blockchain транзакции в границите на консенсусен механизъм и да бъдат награждавани за това. Вероятността за присъединяване във верификацията се покачва с увеличението на заложените от съответният консуматор активи.

От друга страна : Все още Coinbase няма формален коментар по случая. Очаквано е обаче какво ще каже компанията - през март, когато SEC официално я уведоми за почналата процедура, в блога си тя разгласява позиция със заглавие " Поискахме от SEC рационални правила за крипто за американците, вместо това получихме опасност за дело ".
 Споразумение да $100 милиона: Coinbase се контракти с регулаторите в Ню Йорк
Споразумение да $100 милиона: Coinbase се контракти с регулаторите в Ню Йорк

Акциите на крипто борсата означиха забележителен скок, покачвайки се с над 12%

Още нещо : Още преди началото на търговията в Съединени американски щати акциите на Coinbase се сринаха с 20%.

В правосъдните документи на SEC са посочени някои токени, които съгласно регулатора непозволено са продавани като скъпи бумаги - Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Chiliz (CHZ), Internet Computer (ICP), Voyager Token (VGX), NEAR protocol (NEAR), NEXO, FLOW и DASH. Всички те сега бележат спад.

Междувременно, Fortune заяви, че съгласно данните на PitchBook през първата четвърт се следи 80% срив на вложенията в крипто на годишна база, което е доста по-лошо показване спрямо останалите браншове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР