Само ден след като АБВ поискаха оставката на министъра на

...
Само ден след като АБВ поискаха оставката на министъра на
Коментари Харесай

Румен Петков поиска оставката и на Емил Караниколов

Само ден откакто АБВ желаеха оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев , през днешния ден от партията потърсиха оставката и на министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Поводът за желаната оставка на Караниколов е сривът на производството на ВМЗ " Сопот ". От партията са обезпокоени, че единствено за интервала до месец август, 2 500 души, работещи в завода, са застрашени да останат без работа.

 Румен Петков желае оставката на Валентин Радев
Румен Петков желае оставката на Валентин Радев

Вътрешният министър Радев е еманация за лъжата, че ще се назначи във всяко село служител на реда, счита Петков

" При това положение на нещата простата истината е, че икономическият министър би трябвало да бъде изхвърлен или най-малко освободен незабавно. Този човек преди една година извърши най-грубото посягане в историята ни върху военно-промишления ни комплекс. Тогава ние от АБВ реагирахме доста мощно и изрично и това съгласно мен докара до избавяне на българското наличие на пазари като Индия, Алжир и други Но тогава икономическият министър заявяваше, че това, което прави е поради това да се трансферират пазари към ВМЗ, с цел да се стабилизира и укрепи предприятието, с което той, съгласно мен, излъга и управлението на завода, и служащите, и обществеността. ВМЗ " Сопот " накупи доста първични материали и аварийни елементи и резултата в последна сметка е този, който виждаме сега ", съобщи ръководителят на АБВ Румен Петков.

Петков цитира експертни оценки, съгласно които сред месеците април и август от ВМЗ " Сопот " ще бъдат освободени сред 2 000 и 2 500 служащи.
" И аз също ще попитам, по какъв начин това не прави усещане на нито един депутат от Пловдив. Пак споделям - този стопански министър е надълбоко нездравословен, освен за военно-промишления ни комплекс, а за стопанската система ни като цяло ", отсече Петков и добави, че в оръжейния комбинат " Арсенал " в Казанлък за същия интервал ще бъдат съкратени към 1 000 души личен състав.

 ВМЗ-Сопот поемало по пътя на нововъведенията и високите технологии
ВМЗ-Сопот поемало по пътя на нововъведенията и високите технологии

Научно-технологичен парк може да бъде израден в предприятието

" Това се дължи на редица фактори - прекратяване на контракти с избрани страни, в които българското произвеждане имаше основна роля във въоръжаването и превъоръжаването, никаква реакция от страна на министъра на стопанската система, който не е в положение очевидно да отбрани нашия интерес , спомагателни негови дейности, които водят до стягане и губене на пазарите от нашата страна, което въздейства върху всичките ни предприятия от ВПК. Т.е. серия от дейности, които вършат наложително настояването на неговата оставка ", аргументира се Петков.

Лидерът на АБВ не може да разбере за какво опозицията в лицето на Българска социалистическа партия мълчи по въпроса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР