Само ден преди крайния срок за подаване на желания за

...
Само ден преди крайния срок за подаване на желания за
Коментари Харесай

Компенсация за неприето дете в яслена група. Защо пак стигнахме до "Параграф 22"?

Само ден преди крайния период за подаване на стремежи за настаняване в детски ясли и градини, доста родители се намират в с напрежение очакване. В изявление за предаването " Нашият ден ", Габриела Маркова, майка на две деца, споделя своя опит и трудностите, с които се сблъсква в опитите си да откри място за децата си в детските заведения.

" При мен нещата стоят много по-различно ", разяснява Габриела. " Тази година дребното ми дете би трябвало да кандидатства за място в ясла, до момента в който по-голямото към този момент посещава общинска детска градина. " Габриела споделя за компликациите още през цялото време, когато нейният синът не е признат в първа яслена група. В продължение на година тя настойчиво кандидатства на всички междинни класирания без триумф.

" Върнах се на работа и до март месец съм била принудена да го виждам у дома ", прибавя тя. Заради промени в работата си, Габриела е била принудена да запише сина си в частна ясла по неотложност.

Габриела също по този начин разяснява и общинската политика за обезщетения. " Общината дава обезщетения за неприети деца, само че изискванията са доста строги. Има лист със заведения, утвърдени от РЗИ и МОН, и единствено децата, посещаващи тези заведения, могат да получат отплата. "

В предаването тя показва отчаяние от обстоятелството, че доста родители се надяват да получат обезщетения и точки за детски градини, което още повече усложнява процеса на намиране тук-там в " позволените заведения ".

Габриела приключва с размисъл за компликациите, с които се сблъсква всеки ден: " Намираме се в обстановка, в която няма място на никое място, скоро чакам да ми откажат отплата за неприето дете. Плащаме за частна ясла и даже не знаем къде можем да потърсим правдивост. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР