Само ден преди големите предварителни избори през т.нар. Супер вторник,

...
Само ден преди големите предварителни избори през т.нар. Супер вторник,
Коментари Харесай

Още един кандидат за президент на САЩ се отказа от надпреварата

Само ден преди огромните предварителни избори през така наречен Супер вторник, още един от претендентите за президентска номинация на Демократическата партия на Съединени американски щати се отхвърли от битката, написа Би Би Си.
Сенаторката от Минесота Ейми Клобушар разгласи, че приключва акцията си и поддържа Джо Байдън в битката отсам до изборите през есента.

Новината пристигна часове откакто различен от претендентите Пийт Бутиджедж също разгласи, че се отдръпва. И от него се чака да прикани последователите си да поддържат Байдън.
 
Joe Biden is one of the most honest, decent, practical, & experienced individuals with whom I have ever worked. If nominated & elected, he is capable of unifying our country & restoring America’s standing around the world.
— John O. Brennan (@JohnBrennan)

Във вторник ще се проведат предварителни избори в 13 щата, измежду които огромните Калифорния и Тексас, които изпращат доста делегати на конференцията на Демократическата партия. Кандидатът, който завоюва номинацията, ще се изправи против Доналд Тръмп на президентските избори. За това са му нужни 1991 делегати на конференцията. Утрешният избор избира 1357 делегати.

Петима претенденти остават в конкуренцията. Утре за пръв път в нея влиза Майкъл Блумберг . Милиардерът даде стотици милиони от личното си положение, с цел да се опита да направи мощно показване по време на Супер вторника.

Очаква се, обаче, огромната битка да е сред двамата ветерани Бърни Сандърс и Джо Байдън.

Сандърс е желан от най-крайнолевите последователи на Демократическата партия и се показа мощно в някои от досегашните предварителни избори.

Бившият вицепрезидент Джо Байдън завоюва с огромна преднина последният избор в Южна Каролина . Смята се, че управлението на партията избира него и се тормози от прекомерно радикалните за американските разбирания позиции на Сандърс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР