Само българският, либерално-градски Бай Ганьо“ от Манастирски ливади не разбира…

...
Само българският, либерално-градски Бай Ганьо“ от Манастирски ливади не разбира…
Коментари Харесай

Само българският, либерално-градски „Бай Ганьо“ от Манастирски ливади не разбира…

Само българският, либерално-градски „ Бай Ганьо “ от Манастирски ливади не разбира… Кристиян Шкварек разяснява разкрията на BIRD за далаверите на „ Продължаваме промяната “.

SafeNews разгласява думите му без редакторска интервенция:

Много е необичайно отношението към корупцията в България. То като че ли е пленник на една културна тропа, налагана усърдно с години, че би трябвало да свързваме корупцията, кражбата и държавната корист с облика на мутрата, на селяндура, на Държавна сигурност ченгето и на шкембестия селски кмет.

И противоположното: същата тропа пък обслужва културно-социалния противовес на тези облици, а точно образования, възпитания, пътувалия, световен човек. Според наложения стандарт у нас таман тези хора, тази каста – ерудираните и съумели градски, бели якички, се очакваше да ни избави от корупцията. Корупцията, гласеше усърдно налаганата от медии като „ Капитал “ митологема, е процедура на елементарния, недодялан, неуспешен човек. На чалгаря.

Този, който слуша джаз и е следвал в Харвард не би се корумпирал, тъй като е към този момент сполучлив и му под равнището

Това, че целокупната градска общественост у нас повярва на тази усърдно налагана неистина за следващ път потвърди какъв брой провинциални са в действителност либералите у нас. Показа, че хората, които най-вече се прехласват по „ развития свят “ таман минимум го познават. Защото там, в „ демократичните страни „, точно бялата якичка, приключилият Харвард или Принстън фен на скъпите виновност, познавач на хубавия джаз, вселенски и световен човек е самото въплъщение на корупцията. На кражбата в големи размери, на непотизма, на кронизма, на злоупотребата с власт и на схемите. Главните герои във „ Вълкът от Уолстрийт “ и „ Наследници “ не са борци и мутри, а хора с публичния профил на Кирил Петков, Даниел Лорер и Асен Василев. Защото тъпата, провинциална мутра ще направи тъпа, провинциална скица, до момента в който в същото време образованият, световен схемаджия източва милиарди през три разнообразни офшорки.

Това хората в развитите страни го схващат

И по тази причина гледат с съмнение таман на хора с профила (и историята) на Асен Василев. Само българският, либерално-градски „ Бай Ганьо “ от Манастирски ливади не го схваща, откакто години наред бе облъчван с Капиталска агитация за това по какъв начин от една страна са корумпираните „ мутри и чалгари “, а от другата „ борещите се с корупцията съумели, умни и красиви “.

Ще мине време и ще си дадем сметка, че по този начин, както могат да крадат „ умните и красивите “ никой различен не е могъл или имал фантазията и размаха да го прави.

Още вести четете в категорията България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР