Само България и още три държави от ЕС все още

...
Само България и още три държави от ЕС все още
Коментари Харесай

Само България и още три държави нямат внесени планове за милиардите от ЕС

Само България и още три страни от Европейски Съюз към момента не са предали в Брюксел окончателните версии на националните проекти за възобновяване от рецесията с Covid-19, заяви в петък представител на Европейската комисия. Останалите 23 страни са създали това в целесъобразния период до 30 април, а идната седмица ще чака комисията да стартира да утвърждава първите проекти и надлежно – да разпореди първите заплащания.

" Парите ще стартират да текат през идващите седмици ", разгласи преди дни Урсула фон дер Лайен.

Възстановителният фонд е на обща стойност 750 милиарда евро, от които България чака да получи безплатно 6.2 милиарда евро.

Все още четири страни от Европейски Съюз - България, Малта, Холандия и Естония, не са внесли в приключен тип проектите си за икономическо възобновяване, които ще бъдат подкрепени от европейския бюджет, съобщи представителят на комисията. Той разясни, че за това няма краен законов период, само че Европейска комисия би се радвала проектите да бъдат показани при първа опция. По неговите думи, даже и откакто са подали проектите, страните могат да внасят промени.

За пет от страните в Европейски Съюз комисията съвсем е приключила оценката и се чака да предложи на Съвета на Европейски Съюз да утвърди техните проекти. По неофициална информация измежду петте са Португалия, Испания, Дания и Гърция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР