Само 9% от българите се определят като запознати с последиците

...
Само 9% от българите се определят като запознати с последиците
Коментари Харесай

Само 9% от българите са наясно с последствията от приемане на еврото

Само 9% от българите се дефинират като осведомени с последствията от влизането на България в еврозоната, сподели изследването, поръчано от евродепутата Ева Майдел. Целта на Майдел е да се усилят познанията на жителите по тематиката, защото държавното управление работи доста интензивно в тази посока. Това сподели Нено Ненов, консултант на евродепутата Ева Майдел пред телевизия " Блумбърг ".

" Това значи, че 9 от всеки 10 български жители не са осведомени и доста елементарно могат да бъдат манипулирани по тематиката. Ползите могат да бъдат извлечени оптимално, в случай че хората са осведомени и не се опасяват, защото всички аспекти демонстрират, че изгодите надвишават неведнъж евентуалните негативи ", счита той.

Според Ненов цените на стоките няма да се покачат.

" Един от най-големите легенди е, че ще обеднеем двойно след влизането в еврозоната. Може би безспорната стойност ще спадне двойно поради обменния курс, само че цените на стоките и услугите ще се намалят ".

Съветникът на Ева Майдел направи съпоставяне и с балтийските страни.

" Проучването демонстрира, че в балтийските страни, които са приели еврото, равнището на инфлация е незначително - приблизително към 0.3%, което може да се дължи на други фактори. Поради това не се покачват и цените на стоките ".

Ненов означи, че България няма да последва образеца на Гърция. " България няма да бъде новата Гърция, защото Гърция имаше висок дълг преди да се причисли към еврозоната, а нашите държавни управления пазят извънредно прецизна бюджетна дисциплинираност ". / econ.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР