Само 8 процента от изпълнителните директори на най-големите компании в

...
Само 8 процента от изпълнителните директори на най-големите компании в
Коментари Харесай

Едва 8% от изпълнителните директори на най-големите компании в ЕС са жени

Само 8 % от изпълнителните шефове на най-големите компании в Европейския съюз са дами. Тези данни изнесе еврокомисарят по равенството Хелена Дали на конференцията в София проведена от Дамски конгрес „ Силата на разнообразието ", заяви bTV.

" Има близо 18 000 дами в Европейския съюз, които са квалифицирани и подготвени, които желаят да работят и не могат, тъй като би трябвало да поставят грижи за някого – било то дребни деца, за възрастни родители или близки с увреждания, които живеят дружно с тях. Всяка страна членка би трябвало да сътвори нужните структури, с цел да може фамилиите да се оправят както с персоналния си живот и грижата за околните си, по този начин и в професионален проект “, сподели  Хелена Дали, пред bTV.

  " Като става дума за изискванията за равнопоставеност, имаме още работа с България. Но когато става въпрос за женските квоти на пазара на труда – тук имате усъвършенстване и доста се веселя, че мога да видя този прогрес. Това е и обществен, и стопански прогрес. Социален е, тъй като независимостта на дамите, финансовата им самостоятелност, е доста значима освен поради плюсовете да можеш да бъдеш финансово самостоятелен, само че също и заради други фактори ", акцентира еврокомисарят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР