Само 8 – по малко от половината от 17-те български

...
Само 8 – по малко от половината от 17-те български
Коментари Харесай

Само 8 наши евродепутати за ускорено производство на снаряди за Украйна

Само 8 – по малко от половината от 17-те български евродепутати, поддържаха проектите за даване на повече муниции за Украйна.

Очаквано и петимата ни евросоциалисти не участваха във вота. Двама от тях въобще не участват на парламентарната сесия в Страсбург.

Не гласоподаваха също Ева Майдел, Емил Радев и Радан Кънев от Европейската национална партия (ЕНП), които напуснаха по-рано сесията. Не е дал своя вот и Андрей Слабаков от Европейските консерватори и реформисти (ЕКР).
Резолюцията
Текстът на Закона за поддръжка на производството на муниции (ASAP) бе контрактуван предходната седмица сред испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз и представители на Европейския парламент. Той има за цел да форсира доставката на муниции и ракети за Украйна и да помогне на страните членки да възстановят арсеналите си.

Чрез въвеждането на целенасочени ограничения, в това число финансиране в размер на 500 милиона евро, ASAP би трябвало да усили индустриалния потенциал на Европейски Съюз за справяне с сегашния дефицит на отбранителни артикули, по-специално артилерийски муниции, ракети и техните съставни елементи.

По време на договарянията от Екологичен потенциал подсигуряваха, че по-разнообразен набор от планове получават финансиране и че дребните и междинните предприятия (МСП) ще дават отговор на изискванията за по-висок % на финансиране. Новото финансиране не би трябвало да бъде за сметка на кохезионните еврофондове.

Евродепутатите упорстват за гаранции, че страните от Европейски Съюз ще дават на Украйна боеприпасите, финансирани по това законодателство, без тя да предстои на ограничавания за експорт.
Какво следва
Законодателството бе признато с 505 гласа „ за “, 56 „ срещу “ и 21 „ въздържал се “. Сега той също би трябвало да бъде утвърден от Съвета на Европейски Съюз, с цел да се трансформира в закон.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР