Само 68 минути трябваха на 19-годишната полякиня Ига Швьонтек да

...
Само 68 минути трябваха на 19-годишната полякиня Ига Швьонтек да
Коментари Харесай

Разгром за Халеп на Ролан Гарос


Само 68 минути трябваха на 19-годишната полякиня Ига Швьонтек да разгроми първата сложена Симона Халеп с 6:1, 6:2 по пътя си към първи кариерен четвъртфинал от “Големия шлем”. Представянето на Швьонтек бе в действителност удивително и тя изцяло справедливо отстрани фаворитката за трофея на “Ролан Гарос”, въпреки и резултатът да можеше да бъде по-почтителен към румънката.

Swiatek stuns Halep!

Teenager needs just 70 minutes to end Halep’s streak 6-1 6-2.
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Халеп направи единствено 15 непредизвикани неточности, 3 от които в целия първи сет, само че Швьонтек показва забележителна експанзия и вариативност в играта си. Бекхендът й с подскок се оказа много положително оръжие, а и тя осъществя цели 30 уинъра със единствено 20 сбъркани топки.

" Чувствах, че играя съвършено. Бях толкоз съсредоточена през целия мач и съм сюрпризирана, че съумях да го направя. Тази седмица беше като сбъдната фантазия за мен ", сподели тинейджърката на изявлението след мача на корт " Филип Шатрие ".

На четвъртфиналите полякинята, която за първи път в кариерата си доближава до тази фаза на шампионат от Големия шлем, ще играе против италианската квалификантка Мартина Тревизан. Тревизан отстрани номер 5 Кики Бертенс (Нидерландия) с 6:4, 6:4 за 95 минути.

Италианката направи по три пробива във всеки от сетовете и по два пъти загуби подаването си. Във втората част Тревизан поведе с 5:3, само че в идващия гейм Бертенс направи пробив. Италианката взе сервис гейма на съперничка си и с третия си мачбол затвори срещата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР