Само 5 дни след началото на годината, известните случаи с

...
Само 5 дни след началото на годината, известните случаи с
Коментари Харесай

Отново случай на зверство: Мъж влачи кучето си с кола

Само 5 дни след началото на годината, известните случаи с принуждение над животни към този момент са три. Сигналът този път идва от Панагюрище, където мъж завърза и влачи куче с автомобила си. След социална реакция в обществените мрежи и сигнали до 112, 33-годишният мъж е арестуван. Кучето е настанено във ветеринарна клиника, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Кадрите бяха качени нощес във Фейсбук. Около 20 ч. вечерта очевидец на тази сцена става Стою Белчев. Показва записа и на Кристин Запрянова. " Обадих се незабавно на 112, подадох сигнал. От 112 ми обясниха, че трябвало да се подаде сигнал на момента и към този момент нямало какво да се направи ", сподели Кристин Запрянова.

Полиция въпреки всичко прави инспекция и стига до 33-годишният Искрен Тухчиев. " Беше открит притежателят на автомобила - млад мъж от Панагюрище. Той е и ползвателят, който в действителност е причинител на това закононарушение, който на по-късен стадий от вечерта беше открит и арестуван за 24 ч. в районното ръководство. Беше изработен и оглед на автомобила за доказателства за осъщественото незаконно действие ", съобщи Мирослав Стоянов, представител на ОДМВР-Пазарджик.

Собственикът на колата през днешния ден не отговори на позвъняванията ни. В момента на записа водачът на автомобила не е бил самичък, а с жена. " Неговата версия е, че той е видял кучето на центъра на Панагюрище с провесен синджир. Помислил, че е домашно и решил да го завърже за колата си, с цел да го откара до у дома и да го нахрани ", прибавя Запрянова.

Кучето съумява да избяга, а доброволци и полиция стартират да го търсят. След като то е намерено е докарано в полицейското ръководство в Панагюрище. И към този момент е настанено във ветеринарна клиника. " Раните са обработени и в този момент е оставено на стационар ", уточни Илиана Ангелова, Paw Пазарджик.

Има подозренията, че арестуваният може да е притежател на кучето. " Снимки на неговия профил, с малко куче, това не е толкоз малко, минало е време, допускаме, че е същото куче ", добави Ангелова.

А Кристин, която подава сигнала до полицията, единствено преди дни открива своето куче отровено.

" Когато го осинових имаше опция да го дам за осиновяване в Германия. Ще скърбя постоянно, че не го дадох. Явно на българина това му е заниманието за Нова година - да хвърля токсини, да стреля, да коли и да беси ", безапелационна бе Запрянова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР