Само 48 часа бяха необходими на американската Силикон Вели Банк,

...
Само 48 часа бяха необходими на американската Силикон Вели Банк,
Коментари Харесай

Как се стигна до фалита на Sillicon Valley Bank

Само 48 часа бяха нужни на американската Силикон Вели Банк, с цел да премине от положение на търсене на спомагателен капитал до цялостен банкрут.

Скоростта на събитията от предходната седмица шокира света, подпали пазарите и извика назад споменът за 2008 година и началото на огромната финансова рецесия. 

„ Те получиха прекомерно доста депозити в интервала 2017-2022 година Не съумяха да създадат толкоз доста заеми. Това голямо количество пари - десетки милиарди долари, трябваше да се влагат. Направиха го в дълготрайни облигации, които спаднаха от повдигането на лихвите.

Клиентите пък започнаха да дърпат депозити и се получи типичен модел на банкрутиране на банка. “

Това сподели за „ Твоят ден “ Мартин Здравков - шеф и основен шеф на фонд DWS - звеното за ръководство на активи на Дойче Банк.

По думите му в банката е имало 37 000 сметки на стойност 157 милиарда $. Това значи, че в сметките има по 42 млн. - това е банка за започващи компании.

„ Тя е 16-тата по величина в Америка, само че втори по величина банков банкрут.

Тази банка е била отвън по-стриктните регулации в Европа “, разкри специалистът.

Редица американски районни банки изгубиха големи стойности от своите стойности, а вълната понечи да нахлуе и в Европа.

Според Здраков регулаторите не могат да влияят на банката, а виновността е основно нейна. „ Credit Suisse е сходен случай - неприятно ръководена е отдавна. Американските, британските и немските регулатори се оправиха съвършено с тази обстановка. От банкрутиралата банка са подали огромно количество акции, което е сигнал, че нещата не са вървели добре. Този проблем обаче няма да повлияе в Европа “, съобщи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР