Само 4 часа след като вицепремиерът Калина Константинова обяви, че

...
Само 4 часа след като вицепремиерът Калина Константинова обяви, че
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Ето кои са новите шефове на Български пощи

Само 4 часа откакто вицепремиерът Калина Константинова разгласи, че освобождава шефовете на " Български пощи " поради трагичните финансови резултати на сдружението и цялостното блокиране на компанията от хакерска офанзива, готвеният нов ръб на шефовете към този момент е явен. Новите началници са вписани в Търговския указател, откри Lupa.bg.

От документите в регистъра излиза наяве, че новият изпълнителен шеф на компанията ще е Богдан Диаманди Теофанидис. Информацията за него е нищожна. Проверка на Lupa.bg откри, че Теофанидис е бил съучастник във компания " Так Трейд " ООД, която обаче е заличена още през 2016 година

Новият ръководител на съвета на шефовете ще е Лъчезар Проданов Арсов, а за заместник-председател на Съвета на шефовете е посочена Надежда Алексиева.

Лъчезар Арсов е работил в Министерството на земеделието в дирекция " Човешки запаси ". Завършил е курс " Защита на автоматизирани осведомителни системи и мрежи, обработващи класифицирана информация " във Военната академия " Георги Раковски " през интервала януари 2016 година

В борда на компанията влизат още Виктор Караджов и Виктор Фачев.

Новият ръб се назначава до провеждането на състезанията за нови шефове, който занапред ще бъде плануван. Новите мениджъри имали опит в дигитализацията, подсигурява вицето Калина Консантинова.

По-рано през днешния ден Константинова съобщи, че по време на ръководството на ГЕРБ " Български пощи " редовно е водена към банкрут. За 2021 година загубата на компанията била 13 млн. лева при планувана облага от 100 млн. лева Отноно кибер офанзивата, която блокира активността на сдружението, бе посочено, че носи " почерка на съветските служби " - нещо, което се предполагаше през цялото време. Председателят на ДАНС Пламен Тончев съобщи, че ДАНС е известена за кибер офанзивата от чиновници на " Български пощи " на 16 април. Агенцията е разполагала с информацията 10-12 часа по-рано, само че от сдружението са отказали помощ.

Оказа се, че криптовирусът е нанесал огромни вреди. Голяма част от данните са евентуално окончателно изгубени.

От думите на Калина Константинова стана ясно, че държавното управление е създало тактика за излекуване и модернизиране на пощите, като работи по осъществяването ѝ през цялото време. " Подготвихме напълно нов план по Плана за възобновяване за 100 млн. лева и той към този момент е утвърден ", сподели Константинова. Тя сподели, че има вяра, че " Български пощи " са скъп държавен капитал и на доста места по света те са действително единственото лице на страната за хората. Навсякъде такава инфраструктура е благосъстояние, което се употребява и развива, а не се унищожава, уточни вицепремиерът.

" Български пощи " има 2973 пощенски станции и над 9000 чиновници. Годишното финансиране на сдружението от страната е към 80 млн. лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР