Само 28 часа след слабия мач срещу Германия волейболните национали

...
Само 28 часа след слабия мач срещу Германия волейболните национали
Коментари Харесай

България възкръсна и се приближи до спасение след драма с Иран - 3:2

Само 28 часа след слабия мач против Германия волейболните национали на България възкръснаха в Анахайм (САЩ) и изстрадаха победа с 3:2 (21:25, 25:21, 22:25, 25:22, 15:11) над Иран, която ги приближи до оставане в Лигата на нациите.

Благодарение на трагичния триумф воденият от селекционера Пламен Константинов отбор се изкачи от последното 16-о до 12-о място във краткотрайното нареждане на авторитетния шампионат.

2 кръга преди края на постоянната му фаза България е по-нагоре в класирането от 3 други тима, които нямат непокътнат статут и се борят за мястото си в Лигата на нациите.

Победата против Иран бе втора за нашите, които имат и 8 загуби. С такава статистика са също Канада, Куба и Китай. България обаче има 8 точки, а всички останали са с по 6.

Така всичко ще зависи от резултатите на 4-те тима в последните 2 кръга. Най-ниско класираният от тях ще играе в шампионат на кандидатите от 27 до 30 юли в Катар. В него 8  състава ще спорят за едно място в Лигата на нациите.

Оставащите мачове за България в Анахайм са на следващия ден вечер от 23,30 ч със Сърбия, а в понеделник от 6,30 ч акцията приключва с мач против домакините от Съединени американски щати.

Срещу Иран четата на Константинов 2 пъти догонваше в геймовете, а откакто поведе с 6:5 в тайбрека, не изпусна да го приключи. Това стана още с първия мачбол при 14:11.

Последните 3 точки за България пристигнаха от блокади. 2 направи резервата Денис Карягин, който се появи точно с тази цел в игра, а една - Николай Колев.

Най-резултатен за скъпия триумф бе Аспарух Аспарухов с 23 точки, а Мартин Атанасов добави 18.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР