Само 25% от сиренето продавано по магазините в страната съответства

...
Само 25% от сиренето продавано по магазините в страната съответства
Коментари Харесай

Шефът на млекопреработвателите шокиращо: Има сирене със 70% вода!

Само 25% от сиренето продавано по магазините в страната подхожда на стандарта. Това съобщи в ефира на bTV ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите в България и притежател на мандра Димитър Зоров.

По думите му, останалите артикули са с високо наличие на вода, достигащо 80%.

Експерти от БАБХ разкриха с каква гнусота тъпчат сиренето, което всекидневно ядем

Според него най-лошото е, че сходно сирене доближава и до храненето на децата.

Д-р Сергей Иванов, шеф на Център по биология на храните предложи млечните артикули с високо наличие на вода да бъдат приравнени към имитиращите.

Петно от години се поставя на и от него страдат хората които имат някакъв морал и създават млечни артикули. Но те доста стремително понижават, тъй като не могат да оцелеят от натиска на комерсиалните вериги за ниските цени. Системата на надзор в Европейски Съюз е извънредно занижена, разяснява още Зоров.

При последната инспекция цената на продуктите беше сред 5 и 7 лв.. 4 не дават отговор на условията, има още една марка със 70% водно наличие. Потребителят доста по-евтино и потребно е да купува извара към този момент. Иначе вътре има ензим, който задържа вода и продуктът не може да се усвоява.

Ядем артикули съединени от неразрешени софтуерни добавки, обезмаслено изсъхнало мляко с нараснал риск за развиване на патогенни микроорганими и с канцерогенни артикули. Не се умира незабавно, само че може да е рисково за здравето.

Преди години главните ментета бяха с палмова лой, в този момент е повишено наличието на вода, което е нов вид машинация, добави доктор Сергей Иванов от Асоциация на потребителите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР