Само 2 лекари и 1 медицинска сестра обслужват COVID-отделението в

...
Само 2 лекари и 1 медицинска сестра обслужват COVID-отделението в
Коментари Харесай

2 лекари и сестра за 30 COVID легла - ситуацията в общинската болница в Плодив

Само 2 лекари и 1 здравна сестра обслужват COVID-отделението в общинската многопрофилна болница " Св. Мина " в Пловдив. И то единствено 2 седмици откакто то беше отворено, заяви Българска национална телевизия.
В момента потенциалът на болничното заведение е съвсем напълнен , тъй като по стандарт недоказаните случаи би трябвало да бъдат отделени в независими стаи. Болницата има 8 стаи за лекуване на COVID-пациенти. В момента има 1 свободна стая, отделението може да приема единствено потвърдени случаи на заболели от ковид, преди да се освободи друга стая.
Как се е стигнало до тук изясни шефът на болничното заведение проф. Петър Петров: " Стартирайки отделението обезпечихме графика за 30 кревати – 9 сестри, 5 лекари и 5 санитари. Голяма част от личния състав обаче е в пенсионна възраст и започнаха да валят стимулирани отводи за работа и нестимулирани за пенсиониране . "
По думите му в болничното заведение с COVID-пациентите е работил още един доктор, който сега е позитивен и е признат като пациент в лечебницата.
" Всеки сътрудник самостоятелно пристигна и изиска да си тръгне, което за мен е пагубно, тъй като така и така работим на санитарния най-малко във всички други отделения. ", акцентира шефът.
Един от двамата медици,  които обслужват отделението - доктор Димитрова, изясни, е преди малко е завършила нощната си промяна и стартира 12-часовата си дневна промяна.
На какъв график работи?
" Имаме денонощен кабинет. Могат болните да идват сами за обзор или консултация. В множеството случаи идват с коли за спешна помощ на Бърза помощ, идват и от Карлово. При потребност хоспитализираме пациентите – взимаме проба за тест, само че лекуването стартира незабавно. Първият позитивен пациент влезе в болничното заведение на 7 юли в 14 часа следобяд. И оттогава поддържаме положително качество, високо никога. Болните в по-тежко положение молим сътрудниците да транспортират другаде. Леките и междинни случаи поемаме. ", изясни доктор Димитрова.
Обезпечени сме със защитни средства главно от донори и община Пловдив, разгласи шефът.
" Апелирам всички сътрудници доброволци да оказват помощ. Жизненонеобходимо ни е в този миг , с цел да се оправим. Търсим доброволци за всяка позиция. Не смеем дори да мечтаем за доброволци, подготвени сме да заплащаме ", поправи се шефът на общинската болница.
Свободните Коронавирус кревати в огромните лечебни заведения привършват
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР