Само 2 часа продължи заседанието на временната комисия за панаира

...
Само 2 часа продължи заседанието на временната комисия за панаира
Коментари Харесай

Кметовете на Варна и Пловдив не се явиха на комисията по казуса с Пловдивския панаир | Експремиерите Бойко Борисов и Сергей Станишев, както и бившите икономически министри Румен Овчаров и Корнелия Нинова също бойкотираха комисията

Само 2 часа продължи съвещанието на краткотрайната комисия за панаира откакто някогашни и сегашни представители на локалната и държавната власт, които са взели участие във вземането на решенията, бойкотираха чуването и не се явиха. Предстои депутатите да съберат още веднъж комисията и на база чуването да одобряват отчет, както и какви да бъдат последващите дейности на страната по проблема.

Сред предложенията, които ще бъдат разисквани, са всички събрани материали да бъдат предадени на прокуратурата. Това ще се случи най-рано сряда следобяд.

Припомням, че комисията трябваше да заседава още предходната седмица, само че съвещанието тогава се провали поради траялото през целия ден пленарно съвещание на Народното събрание. Въпреки че през днешния ден се организира, то беше бойкотирано от експремиерите Бойко Борисов и Сергей Станишев и някогашните стопански министри Румен Овчаров и Корнелия Нинова. Те не се явиха на чуването. На съвещанието не участваха и извиканите кметове на Пловдив и Варна, както и самият Георги Гергов.

Единствено община Пловдив изпрати представители от администрацията. Председателят на Демократична България в Общинския съвет Веселина Александрова, както и Румяна Толова от „ Кауза България “ също участваха.

Според Румен Гечев от Българска социалистическа партия цялата сага към панаира съставлява добре образувано ОПГ- Организирана другарска група. По думите му схемата била инициирана от Бойко Борисов.

" Кметът на Пловдив се измъкна по терлици, водача на автобуса на Пловдив идва, сътрудници от отдели идват, а на Варна - не изпрати даже и чистачката ", разяснява Гечев.

Веселина Александрова, общински консултант от Демократична България в Пловдив, пък означи, че тази борба може да продължи безспир, защото с години представителят на локалния парламент може да гласоподава срещу приемането на акциите на Варна. Александрова посочи, че решението е в ръцете на Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР