Само 15 на сто от българите смятат, че медийният сектор

...
Само 15 на сто от българите смятат, че медийният сектор
Коментари Харесай

15 на сто от българите смятат, че медиите у нас са свободни

Само 15 на 100 от българите считат, че медийният бранш сега е свободен и самостоятелен от страна на бизнеса или политиката , демонстрира изследване на института за проучване на публицистиката "Ройтерс “ към университета в Оксфорд.

Това е частично, тъй като не престават да съществуват практиките и държанията от 12-годишното ръководство на Бойко Борисов , разяснява журналистът и някогашен помощник на института "Ройтерс " Стефан Антонов в. По думите му икономическата неустойчивост на бранша може да изясни желанието на всички притежатели на медии да останат покрай властта .

Онлайн пространството остава водещ източник на вести, а упадъкът на малкия екран и печата продължава , съгласно изследването. 35 на 100 от българите се доверяват на новините като цяло, а 35 на 100 се доверяват на новините, които четат.

Сред обществените мрежи и чат приложенията най-популярен остана Фейсбук, който хората употребяват както като източника на вести, по този начин и за всевъзможен различен вид информация. Следват YouTube, Viber, Фейсбук Messenger, Instagram и TikTok.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР