Само 15 на сто от българите смятат, че медийният сектор

...
Само 15 на сто от българите смятат, че медийният сектор
Коментари Харесай

85% от българите считат, че медиите у нас не са свободни -

Само 15 на 100 от българите считат, че медийният бранш сега е свободен и самостоятелен от страна на бизнеса или политиката, демонстрира изследване на института за проучване на публицистиката " Ройтерс “ към университета в Оксфорд.

Това е частично тъй като не престават да съществуват практиките и държанията от 12-годишното ръководство на Бойко Борисов, разяснява журналистът и някогашен помощник на института " Ройтерс " Стефан Антонов в. По думите му икономическата неустойчивост на бранша може да изясни желанието на всички притежатели на медии да останат покрай властта.

Онлайн пространството остава водещ източник на вести, а упадъкът на малкия екран и печата продължава, съгласно изследването. 35 на 100 от българите се доверяват на новините като цяло, а 35 на 100 се доверяват на новините, които четат.

Сред обществените мрежи и чат приложенията най-популярен остана Facebook, който хората употребяват както като източник на вести, по този начин и за всевъзможен различен вид информация. Следват YouTube, Viber, Фейсбук Messenger, Instagram и TikTok.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР