Само 12 процента от британците очакват Лиз Тръс, фаворит за

...
Само 12 процента от британците очакват Лиз Тръс, фаворит за
Коментари Харесай

52% от британците очакват Тръс да се провали като премиер

Само 12 % от британците чакат Лиз Тръс , любимец за победител в конкуренцията за водачество на Консервативната партия, да бъде добър министър-председател.
 YouGov: Тръс води пред Сунак с 62% против 38%
YouGov: Тръс води пред Сунак с 62% против 38%

Месец и половина преди вота

52 % чакат тя да се провали в ръководството на страната. Това демонстрираха резултатите от изследване на YouGov, представено от " Блумбърг ".

Британците са разграничени по въпроса дали Тръс, която сега е външен министър, би била по-добър министър-председател от предшественика си Борис Джонсън. Те обаче са склонни да мислят, че тя ще бъде по-лош от всеки различен министър-председател след Маргарет Тачър.

Що се отнася до Джонсън, единствено 22 % от британците считат наследството му като водач за положително , до момента в който 55 % му дават неприятна оценка.
 Тръс води пред Сунак с 22% в ново изследване
Тръс води пред Сунак с 22% в ново изследване

За следващ път английският вънен министър е любимец

Тръс има безапелационна преднина пред своя противник, някогашния финансов министър Риши Сунак в анкетата измежду членовете на торите преди оповестяването на спечелилия в понеделник. Който завоюва надпреварата за партийно водачество, ще стане министър-председател.

YouGov събра своите отговори от две обособени изследвания , едно от 1651 възрастни сред 29 до 30 август и друго от 1708 възрастни от 24 до 25 август.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР