Само 1% от личните лекари са на възраст до 39

...
Само 1% от личните лекари са на възраст до 39
Коментари Харесай

Само 1% от личните лекари са под 40-годишни

Само 1% от персоналните лекари са на възраст до 39 години, оповестява БНР, базирайки се на данни на Министерство на здравеопазването, предоставени на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.
По тази причина ръководителят на Националния съвет по обща медицина доцент Любомир Киров настоя за съответни ограничения при образованието на експерти в тази област, тъй че да има по-голям интерес към специалността.
Припомняме, с последната смяна в Наредба 1 за придобиване на компетентност министерството на опазването на здравето предлага специализантите да остават на работа в болничното заведение, където са обучавани. Специализантите по обща медицина ще могат да работят на територията на цялата страна.
По думи на доцент Киров Националният съвет по обща медицина приветства решението, стига да се подсигурява цялостната независимост, а не лекарите да бъдат принуждавани сътрудниците да започват на тъкмо несъмнено място в страната.
Според него в наредбата би трябвало да се планува по-дълъг период на образование поради отлива на фрагменти от специалността за персонални лекари.
Нека в тази разпоредба да се отдели един раздел, който да е две страници, където да се опише ясно и тъкмо реда по какъв начин се организира тази специализация по обща медицина и обвързваните с нея правила, предложи доцент Киров.
Той добави, че 38% от персоналните лекари са над 60 години, 17% - над 65 години, а 8% са над 70 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР