Само 1 ден ни дели от старта на най-голямото спортно

...
Само 1 ден ни дели от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Ден преди старта на Sofia Open: Българските надежди

Само 1 ден ни дели от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от международния тенис хайлайф идват в София и ще играят пред българска аудитория в " Арена Армеец " от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от дребното в света, които ще имат достойнството да одобряват шампионат от календара на АТП след спирането на тура. И то какъв шампионат?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Обратното преброяване с рубриката " Звездите на Sofia Open 2020 " приключва с българите в главната скица на сингъл.

Димитър Кузманов

Димитър Кузманов не е човек, който се занимава единствено с едно нещо.

Като професионален тенисист главната му цел е да играе добре и мечтае за положително показване в шампионатите от " Големият шлем ". Заради смяната в системата за точкуване през 2018 година от актива му отпаднаха точки и това го спря за квалификациите на Аустрелиън оупън. Но упоритостите си остават.

Мико не се отхвърля елементарно и доказателство за това е завръщането му след пауза от четири месеца и половина. На " Чалънджър " в Тампере през 2018 година той усука коляно и имаше разкъсвания на две от сухожилията над капачката и доста съществено инфектиране. Но не се наложи интервенция. Завръщането не се оказа сполучливо и травмата се повтори, което докара съвсем два месеца без шампионати. Но за темперамент като на Кузманов няма непреодолими неща.

Пловдивчанинът направи ужасно усещане на ATP Cup в Австралия, където България зае деветото място в света. " Това остава за цялостен живот и постоянно ще бъде в моята визитка ", споделя Кузманов. Той работи с един от най-хубавите кондиционни треньори в света - Хавиер Капитен, който се е грижил за Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер, Григор Димитров, Мария Шарапова. Аржентинецът е в екип с Хосе Перлас, някогашен треньор на Давид Ферер, Хуан Карлос Фереро и Алберт Коста. С Капитан нашият тенисист се среща в Барселона, където най-често се приготвя.

Кузманов взе участие в доста обществени планове и не отхвърля, макар че графикът му е доста претрупан. " Просто желая да бъда образец за деца, за хора в неравностойно състояние. Искам хората да виждат някаква мощ в мен ", признава националният рекордьор по победи за купа " Дейвис ".

Александър Лазаров

Когато си поставиш цел, би трябвало да я следваш. Поне по този начин мисли Александър Лазаров. Тенисистът, който след успеха на двойки над Англия на ATP Cup в Сидни международните медии дефинираха като човек на мига.

Синът на най-младия ни първенец Красимир Лазаров желае един да бъде в първите 10 на света. И затова преди време отхвърли да учи в американски университет. Когато играе при юношите, получава оферти от Харвард, Йейл и Станфорд. Но това значи най-малко четири години да не състезава професионално, което напълно не влиза в проектите му.

Алекс от дълго време е спечелил един от най-важните мачове в живота си. Заради автоимунно заболяване той не игра съвсем четири месеца. Лекарите в Мюнхен му споделиха, че би трябвало да престане да играе тенис, тъй като при натоварване рискът за здравето му е по-голям.

" Отговорих им, че това няма по какъв начин да стане, тъй като играя цялостен живот и и това е моята пристрастеност. Ще играя, до момента в който мога ", сигурен е първенецът на България.

Деветият в света с тима на България продължава да слуша препоръките на татко си, който постоянно ще е в неговия екип. И няма по какъв начин да е другояче, откакто е израснал в семейство, в което тенисът е съществена част от живота. И таткото, и чичото и дядото са били тенисисти. А Александър продължава традицията. И към този момент е потвърдил на публиката в София, че си заслужава да идва на мачовете му.

И да не пропуснем - цветущ рожден ден, Алекс!!!

Адриан Андреев

Адриан Андреев от дълго време е прочут на българските тенис почитатели. Той стана първият състезател, роден през този век, който взе участие в главната скица на шампионат от календара на АТП, с помощта на Българската федерация по тенис и уредниците на Sofia Open.

През 2017 година софиянецът загуби от Максимилиан Мартерер в квалификациите. Година по-късно получи покана за главната скица и отстъпи на Денис Истомин, а през предишния сезон бе отхвърлен на старта от Матю Ебдън.

Андреев стартира да тренира тенис на 5 година Удря първите си топки в столичния клуб " 15:40 ", а още на 10 година е включен в националния тим при 12-годишните. На същата възраст е и №1 в ранглистата при по-големите с 2 година Прави дебют на шампионат от АТП още 15-годишен - в квалификациите в Мец (Фр).

През 2017 година Андреев завоюва един от най-престижните шампионати за юноши - " Еди Хер интернешънъл ", поединично и на двойки. Година по-късно е първенец на двойки на US Open при юношите с Антон Матушевич (Вбр). На младежките олимпийски игри в Буенос Айрес е сребърен медалист при двойките и четвърти в самостоятелния шампионат. Има бронзов орден от заключителния " Мастърс " за юноши в Чънду (Кит) и е втори в Европа до 16 година През 2018 година направи дебют в националния тим за купа " Дейвис " на шампионата в Пловдив.

Заради пандемията от ковид и спирането на сезона тази година Андреев игра демонстративни мачове в академията в Брейдентън, Флорида, където нормално тренира.
 Смениха часа на жребия за Sofia Open
Смениха часа на жребия за Sofia Open

Жребият ще бъде излъчен онлайн
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР