Само 0,5% от учениците са диагностицирани като болни от ковид

...
Само 0,5% от учениците са диагностицирани като болни от ковид
Коментари Харесай

Директорите ще могат сами да карантинират паралелки

Само 0,5% от учениците са диагностицирани като заболели от коронавирус от предния ден. В рамките на София това е един добър %. Положително е. Че във времето сме построили добра връзка. Облекчени са процедурите, с цел да могат да се карантинират паралелки. Директорите ще имат опция непосредствено да вкарат данни автоматизирано да се пуска заповед за карантиниране на паралелката. Това ще е още една причина за ограничението на разпространяването на болестта. Това съобщи Ваня Кастрева в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.

При разбор на обстановката в съответното учебно заведение, в случай че има доста болни възпитаници или учители, министърът на образованието може да издаде заповед за прекосяване на образование в електронна среда. Директорът има обвързване да осведоми СРЗИ и да даде информация за контактите.

Тя напомни, че преди излизането във почивка учениците от 1-ви до 4-ти клас са имали присъствено образование.

Относно ограниченията в учебно заведение изясни, че тестването става в първия присъствен ден “Ако ученикът отсъства при някаква причина и се върна в сряда да вземем за пример, той следва да бъде тестван”. Според нея първият филтър е у дома, когато родителят забележи, че детето има признаци: “Когато видиш неразположение, не изпращай детето си”.

Според нея тестванията в учебно заведение се вършат правилно: “Ние показахме във времето, че можем да го вършим и че това има значение като една превантивна мярка”.

Като ограничения, които са от изключителна значимост, уточни спазването на отдалеченост и носенето на маска. Кастрева сподели, че преди започването на олимпиадите и надпреварите децата още веднъж се тестват. Тя увери, че има проби за всички деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР