Съмнявам се, че всички искат да научат дали са били

...
Съмнявам се, че всички искат да научат дали са били
Коментари Харесай

Ген. Гяуров разкри използват ли се службите за политически цели

" Съмнявам се, че всички желаят да научат дали са били проследявани, когато встъпят в ръководство. Службите са мощно оръжие, което може да е извънредно потребно в тежки моменти и в всекидневието. Успешното боравене с тях е доста потребно ", това съобщи в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз някогашният шеф на Националната разследваща работа ген. Димо Гяуров.

Според него, с цел да се отсъди, че дадена работа е работила за предходен министър председател, би трябвало да има данни. Той добави, че до момента е изглеждало, че системата е задоволително надеждна.

" Десетина години имаме устройствени закони, които регламентират активността на службите, има и ротация, мислехме, че всичко е наред, само че наподобява, че не е било по този начин. Дългите отпуски на ръководителите будят съмнение ", уточни някогашният шеф на Националната разследваща работа и добави, че системата е задоволително надеждна, в случай че се съблюдават разпоредбите.

Той акцентира, че информацията от службите има за цел превантивност или да се вземат верни съответни решения, слабите места в системата са субективния фактор, допустимо е да има корист със силата, която дава дадена работа.

За глобите на лица и компании в България от страна на Съединени американски щати Димо Гяуров съобщи, че разузнаването няма отношение по използването на закона " Магнитски ", а самото оповестяване за него не е било изненада.

" Държавата би трябвало да бъде доста деликатна с този проблем. Публикуването на имената не е нарушаване на права, а цели да се предпазят останалите, самият закон " Магнитски " е ориентиран към ограничение контактите с такива лица и компании ", съобщи още той и предизвести, че са вероятни обжалвания и ощетяване на страната и данъкоплатците. А всеки заинтригуван би трябвало да се съветва непосредствено с американските управляващи, с цел да се избегнат проблеми и неточности.

Относно случая с МиГ-29 и майор Валентин Димитров Терзиев, Димо Гяуров изрази вяра, че водачът ще бъде открит, а отговорите на въпросите, които се задават сега, би трябвало да се изчакат от проверяващите органи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР