Съмненията за нечисти мотиви в готвената рокада в ръководството на

...
Съмненията за нечисти мотиви в готвената рокада в ръководството на
Коментари Харесай

Ломчани питат: Парите ли обединяват Петър Керемедчиев и Георги Гаврилов?

Съмненията за нечисти претекстове в готвената рокада в управлението на ломската болница „ Св. Николай Чудотворец “ се ускоряват, научи организация BulNews. В крайдунавското градче настойчиво се разяснява, че спряганият за началник доктор Петър Керемедичиев е остарял другар на кмета доктор Георги Гаврилов. Ломчани се питат: кое тъкмо сплотява двамата медици и дали това не е желанието да „ похарчат по верния метод “ насъбрания запас на здравното заведение от над 2 милиона лв.?
Съмненията се породили от обстоятелството, че доктор Керемедчиев и доктор Гаврилов през годините са се озовавали на идентични местоработи. Професионалния път и на двамата е минал през МБАЛ „ Св. Марина “  в Плевен, а по-късно и в лечебни заведения в град Враца. Това води до разумния извод, че назначението на Керемедчиев в Лом почива върху дружба му с кмета, а не върху квалификацията му. 
Гражданите на Лом питат за какво професионалните „ качества “ на доктор Керемедчиев не са били подложени на разискване с общинските съветници? Редно е всички тези обстоятелства да се показват  както пред съветниците, по този начин и пред обществеността, наред с доклади за финансовото положение на ръководените от него лечебни заведения, както и оценка на рейтинга, който са построили под негова настойчивост.
Могат ли ломчани да се окажат с една ограбена и ликвидирана болница? По-лошо, могат ли да бъдат пострадали от порочни медицински практики? Оценен ли е въобще опитът и професионализмът на предлагания шеф, или предлагането му е опит за присвояване на средства и съсипване на следващото лечебно заведение? Какви са компетенциите на кмета Гаврилов, щом предлага единствената болница в общината да бъде поверена в ръцете на шеф, оставил зад тила си банкрути и унищожени човешки ориси?
Ломчани са твърдо решени да не оставят и този път ориста си в непознати ръце и да се борят да спасят болничното заведение си! Казват, че щом те могат да ревизират компетенцията на Керемедчиев, са подготвени да срещнат и съветниците, в случай че за кмета това се явява явен проблем!
„ Г-н Гаврилов, заемайки длъжността кмет, би трябвало да се управлява от ползите на ломчани! “ разяснява жител и добавя „ Това включва да обезпечи положителни медицински грижи за всеки ломчанин! Искането му да ни докара ликвидатор на лечебни заведения приказва за цялостна абдикация от главното му обвързване, а точно – да се грижи за жителите! В Лом сме привикнали да се оправяме сами, знаем че никой нехае нито за нас, нито за града, сами виждате разрухата, в която тъне прелестния ни град! Няма да позволим да се съсипе болничното заведение ни, ще се борим, подготвени сме на митинги! “
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР