Съмнения за злоупотреби с училищната храна или по-точно - с

...
Съмнения за злоупотреби с училищната храна или по-точно - с
Коментари Харесай

Има ли злоупотреби по схемата Училищен плод?

Съмнения за злоупотреби с учебната храна или по-точно - с плодовете и зеленчуците, които децата получават по схемата " Училищен плод ". Част от производителите подозират, че смяна в закона се прави в интерес на съответни компании.
Всяка година близо половин милион български възпитаници хапват витамини по схемата " Училищен плод ". Това са 3471 учебни заведения в цялата страна, заяви " Нова телевизия ".
За да се хранят по-добре българчетата, Европа заплаща 4 милиона лв. годишно. Още толкоз отделя страната.
От тази година, българските управляващи трансформират разпоредбите, с цел да дадат преимущество на производителите пред търговците на плодове. От сектора обаче се оплакват, че вместо да изпишат вежди, управляващите вадят очи. Според тях - новите правила пораждат въпроси дали не са основани, с цел да облагодетелстват съответни хора.
Плодовете за децата станаха мотив за спор при възрастните. В ябълка на раздора се трансфораха новите правила – и по-конкретно казусът с новорегистрирана производителка, която подала заявление да поеме доставката на плодове в 1118 учебни заведения. А има 180 декара земя.
В новите правила написа, че една трета от доставките би трябвало да бъдат от български производители. Недоволните земеделци обаче упорстват, когато доставчикът е производител, той да е задължен да предлага единствено лична продукция.
Кого да изберат за доставките на учебния плод – това вземат решение учебните заведения. А контролът върху въпросния избор по предписание е в ръцете на фонд " Земеделие ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР