Съмнения за спукана гума станаха причина летище Бен Гурион в

...
Съмнения за спукана гума станаха причина летище Бен Гурион в
Коментари Харесай

Самолет на български авиокомпания кацна аварийно на летището в Тел Авив

Съмнения за спукана гума станаха причина летище " Бен Гурион " в израелския град Тел Авив да задейства проектите си за спешно кацане, заяви организация " Фокус ". Според израелското англоезично електронно издание The Times of Israel са извикани над 100 коли за спешна помощ и пожарни коли. До кацането на проблематичния полет всички кацания и излитания са били спрени.

Машината е била на българската самолетна компания, профилирана в осъществяване на чартъри " Електра Еъруейс " и е изпълнявал полет от Кьолн до Тел Авив. От самолетната компания оповестяват, че е имало е позвъняване от летището в Кьолн, в което се е известявало за подозрения за спукана гума при политане. Съмненията се появили поради открити части гума на пистата.

По данни на " Електра Еъруейс " самолетът е кацнал изцяло обикновено и няма потърпевши пасажери. В машината " Боинг 737-400 " е имало 146 пасажери и 7-членен екипаж, който е бил напълно български. След кацането, самолетът е употребява моторите си, с цел да понижи скоростта си, като по този начин се заобикаля натискът върху гумите.

На няколко души е оказана здравна помощ поради безпокойствие, до момента в който самолетът е обикалял над морето, с цел да изхвърли гориво преди комплицираното кацане.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР