Съмнения за полицейско насилие имат близки на арестуван 42-годишен мъж

...
Съмнения за полицейско насилие имат близки на арестуван 42-годишен мъж
Коментари Харесай

Проверяват за полицейско насилие над арестант в Берковица

Съмнения за полицейско принуждение имат близки на задържан 42-годишен мъж в Берковица , осведоми Нова телевизия. Версията на полицията за ареста се трансформира, мъжът е бил с заплаха за живота, когато от ареста е трансфериран в болничното заведение, с пояснение, че няколко пъти е паднал върху маса в ареста.

Тече вътрешна инспекция в структурата на Министерство на вътрешните работи .
 Протест или полицейско принуждение в заведенията в Благоевград
Протест или полицейско принуждение в заведенията в Благоевград

Две асоциации желаят уволнението на шефа на ОДМВР Георги Кандев

42-годишният мъж е бил арестуван от полицейски чиновници в Берковица за владеене на опиати. Зоран и негов другар били на площада в града предишния четвъртък по здрач във очевидно нетрезво положение. Полицаите ги забелязали и при обиск в раницата на мъжа са открити 2,25 грама канабис.

Според информацията на полицията той е блъснал еднообразен в лицето и дясната ръка. Според бюлетина на Министерство на вътрешните работи към 2.00 ч. след среднощ Зоран става от леглото в ареста и пада няколко пъти върху масата, при което се наранява съществено. Извикана е кола за спешна помощ и арестантът е откаран в болница.

Медикът, приел арестанта изясни, че 42-годишният мъж е б ир признат към 6.00 ч. сутринта с черепно-мозъчна контузия, с разкъсна рана на лицето и с гръдна контузия .
 Ива Митева привиква изключително съвещание на Народно събрание след фрагментите с полицейско принуждение
Ива Митева привиква изключително съвещание на Народно събрание след фрагментите с полицейско принуждение

Българският парламент, като еманация на волята на народа

" Беше опериран по неотложност ", споделя лекарят и твърди, че е невероятно потърпевшият да се е самонаранил. Подобни съмнения имат и близки и другари на арестувания.

Тази заран околните проведоха митинг пред районното ръководство.

" Как човек влиза здрав в районно ръководство и излиза с краакта на пред на носилка? Каква е отговорността на тези, които задържат. Кой арбитър издава смъртни присъди - да бъде пребит до гибел. Недопустимо е Министерство на вътрешните работи да лъже, да употребява средновековни истории на инквизицията ", съобщи разчувствуван негов другар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР