Съмнения за корупция, прозвучаха от трибуната на Народното събрание С

...
Съмнения за корупция, прозвучаха от трибуната на Народното събрание С
Коментари Харесай

ГЕРБ питаха Петков дали ДАНС ще провери взел ли е Василев пари от Gemcorp през офшорка; Той: Не!

Съмнения за корупция, прозвучаха от трибуната на Народното събрание
„ С вашия британски би следвало да сте прочели публикациите във Financial times за. Дали можете да ни кажете с коя от двете компании сте подписали меморандум – с съветската или с офшорката, която е от Джърси и Кайманите “, съобщи Десислава Трифонова от ГЕРБ в запитване в границите на блиц контролът в Народно събрание.

Премиерът Петков изясни, че „ меморандумът “ към този момент е „ нормално писмо “.

„ За да успокоя опозицията – ние просто подписахме писмо с желание за инвестиция в България, няма наложителен темперамент. Когато подписахме ние проверихме дали имат съветски вложители в този миг, те нямат в този миг. Сега съм разпоредил инспекция дали са имали 5 години обратно. Няма да подпишем контракт, в случай че имаме и най-малките подозрения “, сподели Петков.

„ Много е неприятно да не знаете с кого сте подписал. На кого тъкмо възложихте инспекция? И по какъв начин тъкмо проверявате финансовите активи на една офшорка. И тъй като никой не е над закона с изключение на вас, дали ще възможите инспекция на ДАНС дали господин Асен Василев е получавал пари в неговата “, попита Трифонова.

„ Отговорът на този въпрос е доста елементарен – не! “, отвърна сбито Петков и си седна. От отговора му не стана ясно дали е безапелационен, че Василев не е прибрал пари или просто, че инспекция няма да разпорежда.

Десислава Атанасова сподели отговор от страна на службите, че такава инспекция, за която приказва Петков, не им е поставяна като задача. И разкриткува премиера, че действително не е дал отговор на множеството им въпроси по проблема.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР