Съмнения след местния вот в Бургас! Броят пак над 60

...
Съмнения след местния вот в Бургас! Броят пак над 60
Коментари Харесай

Съмнения след местния вот в Бургас! Броят пак над 60 000 бюлетини!


Съмнения след локалния избор в Бургас! Броят отново над 60 000 бюлетини! Това ще се случи след решение на локалния Административен съд, предава.

Случаят е без казус, а поръчката ще се разпореди на 3 движимости лица. Те ще бъдат избрани до края на седмицата.

Вчера кметът на Бургас Димитър Николов и всички 51 общински съветници поставиха клетва. Няколко маса по-късно обаче административният съд почете жалбата на водача на Политическа партия „ Средна европейска класа “ Константин Бачийски и Бисер Русимов да се броят наново изборните бумаги

От „ Средна европейска класа “ упорстват да се броят гласовете единствено за тях. Целта е да се ревизира дали е имало действителни бюлетини, които са маркирани като недействителни.

„ ОИК и заинтригуваните по делото лица се противопоставихме на това. Считаме, че е неприемливо броенето на бюлетините от всички 339 секции. „ Средна европейска класа “ оспорват действителността на протоколите. Като резултат от това съдът позволи преброяване на бюлетините “, разяснява пред Българска национална телевизия Фани Семерджиева – ръководител на ОИК- Бургас.

Вчера Бачийски съобщи, в съда, че е станал очевидец по какъв начин в една от секциите бюлетините на партията му са трансферирани към друга партия.

„ Когато някой твърди, че има нарушавания в някоя от сецките, най-логично е да сезира ОИК със сигнал или тъжба – в изборния ден при отчитането на резултатите обаче нямаме нито една тъжба “.

Допуснати са над 10 движимости лица, които ще броят бюлетините.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР