Съмнения, че е бил манипулиран доклад на Европейската служба за

...
Коментари Харесай

Манипулиран ли е от Китай доклад на ЕС за коронавируса? Евродепутати искат разследване

Съмнения, че е бил манипулиран отчет на Европейската работа за външна активност по отношение на разпространяването на дезинформация за ковид от Китай, разбуниха духовете в Европейски Съюз. Евродепутати упорстват за следствие на изказванията, че външната работа на Европейски Съюз е трансформирала документа под напън.
" Ню Йорк таймс " твърди, че под напън от Пекин евроведомство е смекчило заключенията си в публично показания документ в петък и даже е премахнало някои от тях. Медията е съумяла да се снабди с първичната версия на отчета, а Китай е направил опит да блокира публикуването на документа. „ Китайците към този момент заплашват с реакции, в случай че отчетът излезе “, предизвестява шефът на връзките във външната работа на Европейски Съюз Луц Гюлнер своите сътрудници в мейл, до който е получил достъп в. " Ню Йорк таймс ", представен от Сега. Спорният отчет за дезинформацията за разпространяването на COVID-19 обгръща интервала сред 2 и 22 април.

Европейската дипломатическа работа, ръководена от висшия представител на Европейски Съюз по въшната политика и сигурността Жозеп Борел, изрично отхвърля изказванията на американския вестник. Евродепутати обаче упорстват за " публично и цялостно следствие " на появилите се подозрения за смяна на документа под китайски напън. Говорителят на дипломатическа работа на Европейски Съюз Петер Стано разгласи, че Европейски Съюз не се е огънал под какъвто и да било напън. " Става дума за два отчета. Единият е вътрешен и предопределен за вътрешно прилагане. Вторият е квалифициран за публично разпространяване. Те се базират на напълно разнообразни процедури и разисквания без никаква външна интервенция. Повтарям, никаква външна интервенция. Това, което бе оповестено в петък, бе в звук с това, което правихме преди 1 април, и което продължаваме да вършим ", акцентира той.

Евродепутати от групите на ЕНП, " Обнови Европа " и Европейските консерватори и реформисти са безапелационни, че Жозеп Борел би трябвало да изясни изказванията за смяна на документа.

Групата на Европейските консерватори и реформисти прикани Европейска комисия да ревизира и изясни изказванията, че Китай е оказал напън върху отчета.

Евродепутатът Барт Хрутиус от " Обнови Европа " е написал писмо до Жозеп Борел, в което упорства за щателна инспекция. Евродепутатът, който е някогашен анализатор в Министерството на защитата на Нидерландия, е безапелационен, че е извънредно значимо висшето управление на Европейски Съюз да поддържа самостоятелен разбор на обстоятелствата. „ Китай ще става по-силен, по-проспериращ и авторитетен, и във военно отношение. Това няма да е последният път, в който ще се пробва да се намеси във вътрешната политика на Европейски Съюз ", счита Барт Хрутиус. Според него в този момент е моментът Европейски Съюз да изпрати явен сигнал, че в случай че това е правилно, то няма да може да се повтори в бъдеще.

Китай от своя страна отхвърли заключенията на Европейски Съюз, че популяризира дезинформация за ковид. " Китай се опълчва на основаването и разпространението на дезинформация от всеки или всяка организация. Китай е жертва на дезинформация, а не основател ", оповестиха от Министeрството на външните работи в Пекин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР