Съмнение за примеси в зрял боб преустанови раздаването на хранителни

...
Съмнение за примеси в зрял боб преустанови раздаването на хранителни
Коментари Харесай

Съмнение за примеси в боба спря раздаването на храни от БЧК в Пловдивско

Съмнение за " примеси в зрял фасул " прекрати раздаването на хранителни артикули от Български червен кръст (БЧК) за обществено слаби в цялата област Пловдив. В това число влиза и Асеновград.
Взети са проби за проучване на хранителния артикул, вършат се проучвания и на складовото помещение, в което се съхраняват стоките. До няколко дни се чака да бъдат изведени резултат и мнение от Областната дирекция на Българска организация по храните в Пловдив, изясни за Actualno.com шефът на Секретариата на Българския червен кръст за региона - Таня Георгиева.
Тя уточни, че инспекцията се реализира, след подаден сигнал от жители, като главната цел е превантивна. " До края на седмицата ще се вземат ограничения за сигурност. Или ще се подмени продуктът, или ще продължи раздаването, само че хората няма да бъдат ощетени никога. Длъжни сме да ревизираме всеки постъпил сигнал ", акцентира Георгиева. Тя не посочи какво се има поради под термина " примеси " в храната.
По правилник, с изключение на зрял фасул, нуждаещите се ще получават още 15 типа артикули, а точно - спагети; говеждо в личен сос; леща; захар; гювеч; зелен фасул; лютеница; грах; стерилизирани домати; говежди кюфтета в бял сос; риба; пиле фрикасе; конфитюр; ориз; олио. Хранителната помощ от Българския червен кръст в община Асеновград ще получат и над 2 300 души, по лист, направен от Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР